На бік України перейшло понад 200 військових РФ — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

На бік України перейшло понад 200 військових РФ — ГУР

На бік України перейшло понад 200 військових РФ — ГУР
Джерело:  online.ua

На бік України перейшло понад 200 військових РФ у межах проєкту Хочу жити. Наразі ще біля 1000 подібних справ не завершено.

Джерело: OBOZREVATEL

На бік України перейшло понад 200 військових РФ — ГУР

На бік України перейшло вже понад 200 військових армії Російської Федерації. Також більш як 1000 операцій українських спецслужб щодо російських солдатів наразі перебувають на стадії завершення.

Про це розповів спікер проєкту "Хочу жить" Віталій Матвієнко на зустрічі із журналістами.

Матвієнко також зазначив, що кількість охочих здатися в полон після операції "Синиця", у результаті якої російський льотчик Максим Кузьмінов перегнав в Україну ворожий гелікоптер Мі-8, зросла на 70%.

Він зауважив, що проєкт "Хочу жить" за підтримки ГУР та МО України буде проводити й надалі такі операції для росіян, які хочуть добровільно здатися у полон, і не мають бажання бути співучасниками злочинних дій російського диктатора Путіна.

Спікер наголосив, що до полонених росіян, відносяться згідно з всіма положеннями Женевської конвенції.

Усі гарантії, які демонструє проєкт "Хочу жить" на наших ресурсах працюють. Всі військовослужбовці Російської Федерації котрі не бажають воювати проти України і не бажають виконувати злочинні накази путінського режиму можуть зберегти собі життя. По суті це один із небагатьох способів зберегти собі життя і потім йти по обміну та повернутися у свою країну. Проєкт працює, – наголосив Матвієнко.

Операція "Бариня": що відомо

Нещодавно українська воєнна розвідка провела успішну спецоперацію під кодовою назвою "Бариня". За її підсумками на сторону України перейшов кадровий російський військовий лейтенант ЗС РФ Даниїл Алфьоров, який перевів ще 11 російських військовослужбовців. Причиною, яка спонукала Алфьорова перейти на сторону України, стало його небажання брати участь у війні.

У полон до українських воїнів він здався 3 вересня. Алфьоров більше не планує пов'язувати своє майбутнє з Росією, а також публічно зголосився воювати проти путінського режиму на боці України.

У межах операції "Синиця" Кузьмінов перегнав в Україну Мі-8, який приземлився на аеродромі Харківської області. За його словами, він сам зв'язався з ГУР, оскільки не хотів брати участь у воєнних злочинах Росії. ЗСУ отримали не лише новий гелікоптер, а й цінні дані про авіацію РФ.

Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що операція "Синиця" стала однією з найуспішніших за всю історію України. До Кузьмінова вдалося знайти підхід, а всю його родину вивезли із Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?