Зі сльозами на очах. Російський пілот Кузьмінов розкаявся після спецоперації ГУР "Синиця"
Категорія
Україна
Дата публікації

Зі сльозами на очах. Російський пілот Кузьмінов розкаявся після спецоперації ГУР "Синиця"

Зі сльозами на очах. Російський пілот Кузьмінов розкаявся після спецоперації ГУР "Синиця"
Джерело:  online.ua

Російський пілот Максим Кузьмінов, який у рамках спецоперації ГУР "Синиця" перегнав в Україну вертоліт Мі-8, відверто зізнався, що до переходу на наш бік був змушений виконувати завдання військового керівництва РФ. Чоловік запевняє, що робив це "зі сльозами на очах".

Джерело:  online.ua

Кузьмінов ніколи не хотів воювати проти українців

За словами російського пілота, він ще 24 лютого чітко усвідомив, що вторгнення РФ в Україну є страшним злочином, а також просив у Бога, щоб цей жах якомога швидше закінчився.

Однак усвідомлення того, що відбувається, не врятувало Максима Кузьміна від наказів військового керівництва РФ, які йому всі-таки довелося виконувати.

Українські журналісти поцікавилися, про які конкретно завдання він виконував протягом російсько-української війни.

Зі сльозами на очах, з великим небажанням все-таки доводилося виконувати свої завдання.
Але в мене було лише перевезення військ та вантажу. Лише транспортні завдання. Жодних ударів, абсолютно нічого. Якби навіть довелося — я цього не робив би.

Представників ЗМІ попросили російського пілота уточнити, про які саме операції йдеться та на якій території вони відбувалися.

Максим Кузьмінов (фото — online.ua)

За його словами, переважно це були перевезення до Росії.

Потрібно було з точки А точку В перевезти будь-який вантаж, можливо, навіть людей завчасно.Іноді, звичайно, мені доводилося залітати на територію України, але з такою ж метою, з перевезенням.

Максим Кузьмінов не приховує, що йому доводилося літати навіть в окупований Маріуполь.

Чому насправді Кузьмінов вирішив перейти на бік України

Російський пілот запевняє, що головною мотивацією для нього була повага до українського народу та української культури.

Неочікувано для журналістів він заявив, що дуже часто слухав наших виконавців та захоплювався їхньою творчістю.

Перша і основна (причина переходу на бік України - ред.) – це те, що тут чудова країна, тут дуже хороші люди. Я не хотів бути співучасником російських злочинів, я повністю це розумів.Мені подобається ваша культура, подобаються виконавці – Скофка, Кола, Батьківщина. У них класні пісні. Вони – молодці. Я слухав їхню музику на території Росії.

За словами Максима Кузьмінова, його батьки повністю підтримали ідею перейти на бік України, оскільки також розуміли, що насправді відбувається.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?