На Чернігівщині спалахнула масштабна пожежа - в полум'ї 200 га лісу
Категорія
Події
Дата публікації

На Чернігівщині спалахнула масштабна пожежа - в полум'ї 200 га лісу

На Чернігівщині спалахнула масштабна пожежа - в полум'ї 200 га лісу
Джерело:  online.ua

10 квітня Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області повідомило, що у їхньому регіоні спалахнула величезна лісова пожежа, яка поширилася уже на майже 200 га. Варто звернути увагу на те, що через масштаби поширення вогню - до гасіння було вирішено залучити літаки. Уточнюється, що станом на ранок 10 квітня триває гасіння пожежі на території ДП "Чернігівський військовий лісгосп" біля с. Сорокошичі Козелецького району. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ДСНС.

"10 квітня триває гасіння пожежі на території ДП "Чернігівський військовий лісгосп" біля с. Сорокошичі Козелецького району. Площа, пройдена вогнем, склала близько 195 га, з них 28 га верховою пожежею. Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження та ліквідації осередків горіння", - йдеться в офіційному повідомленні.

Що важливо розуміти, до боротьби з пожежою вже приєдналися 180 працівників та 48 одиниць техніки, з них від УДСНС - 29 одиниць техніки, 82 чоловіка особового складу. Окрім того, вказано, що ули задіяні 2 літаки АН-32п спеціального авіаційного загону ДСНС України. Авіацією ДСНС України здійснено 6 скидів 48 тонн води.

Також відомо, що наразі на місці події працює оперативна група У ДСНС України у Чернігівській області на чолі з начальником Управління полковником служби цивільного захисту Романом Гордовим.

Варто зазначити, що нещодавно ДСНС озвучила українцям застереження після тривалої боротьби з масштабними пожежами, які спалахують в Україні протягом останніх тижнів. Рятувальники розповідають, що з початку 2020 року пожежі знищили майже 18 тисяч гектарів екосистем. ДСНС закликає, щоб громадяни припинили палити суху траву, адже якщо ситуація із загоряннями не зміниться, то до кінця року вигорить вся країна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Київщині працівники поліціції нарешті змогли встановити зловмисника, за вини якого спалахнула величезна пожежа в Чорнобильській зоні. Усі подробиці можна знайти тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?