Пожежа в Чорнобильській зоні - поліція вже знайшла винного
Категорія
Події
Дата публікації

Пожежа в Чорнобильській зоні - поліція вже знайшла винного

Пожежа в Чорнобильській зоні - поліція вже знайшла винного
Джерело:  online.ua

На Київщині працівники поліціції нарешті змогли встановити зловмисника, за вини якого вогнем знищено 5 га Котовського лісництва на території зони відчуження. Такими даними ділиться місцева поліція та пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що палієм виявився 27-річний мешканець села Рагівка. За словами затриманого, він задля забави в трьох місцях підпалив сміття та траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі і він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Наголошується, що правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри молодому чоловіку. Триває слідство.

Окрім того, вказано, що вдень 6 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення траває ліквідація двох осередків пожеж: між с. Володимирівка та с. Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га; поблизу с. Рагівка Котовського лісництва (41 квартал) на площі близько 5 га.

За словами рятувальників, радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень. У зоні відчуження дози гамма випромінювання не змінилися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що речниця Державної служби надзвичайних ситуацій в Київській області Вікторія Рубан виступила з важливим повідомленням — вона наголосила, що причина всіх пожеж що в Чорнобильській зоні, що в Київській області в екосистемах — на 99% це діяльність людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?