На Чорнобильскій АЕС вирішили, що зробити зі старим саркофагом
Категорія
Україна
Дата публікації

На Чорнобильскій АЕС вирішили, що зробити зі старим саркофагом

На Чорнобильскій АЕС вирішили, що зробити зі старим саркофагом
Джерело:  online.ua

Державне спецпідприємство «Чорнобильська атомна електростанція» заключило контракт з ТОВ «СК Укрбудмонтаж» про проведення демонтажу старого саркофагу на об’єкті, що закриває зруйнований у 1986 році 4-й енергоблок ЧАЕС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані в системі державних закупівель ProZorro.

Згідно умов контракту, вартість демонтажу та супутніх робіт оцінена у 2,076 млрд гривень. Демонтаж нестабільних конструкцій об’єкта «Укриття» має бути виконане до 20 грудня 2023 року.

Компанія «СК Укрбудмонтаж», кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Залеткін, надає послуги проведення будівельних та монтажних робіт в цивільному і промисловому будівництві.

Як відомо, 26 квітня 1986 року відбулося вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС, який призвів до наймасштабнішої в історії людства радіаційної катастрофи з часів Другої світової війни. Для ізоляції зруйнованих решток енергоблоку за кілька місяців після вибуху над ним був побудований бетонний саркофаг, відомий як об'єкт «Укриття».

У липні цього року на ЧАЕС було завершено будівництво нового саркофагу, який замінить старий об’єкт. Вартість цього проекту становить майже 2 млрд доларів. Як очікується, новий саркофаг прослужить мінімум 100 років.

Нагадаємо, що нещодавній телесеріал «Чорнобиль» спровокував туристичний бум в зоні відчуження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?