На Держбюджет-2020 чекають суттєві зміни: що потрібно знати кожному
Категорія
Економіка
Дата публікації

На Держбюджет-2020 чекають суттєві зміни: що потрібно знати кожному

На Держбюджет-2020 чекають суттєві зміни: що потрібно знати кожному

Міністерка фінансів Оксана Маркарова попередила українців, що проєкт державного бюджету на 2020 рік буде суттєво змінений до другого читання, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

Чиновниця наголосила, що перегляд головного фінансового документу країни станеться через новий макропрогноз і нову законодавчу базу разом з депутатськими пропозиціями.

"За неповні два місяці роботи Верховна Рада ухвалила багато важливих реформ, які матимуть вплив на економічне зростання. Це закони про концесії, про приватизацію, про вирівнювання правил гри на митниці, про створення уповноважених економічних операторів, про спільний режим транзиту", - розповіла Маркарова.

За її словами, вищезазначені законодавчі ініціативи будуть імплементуватися протягом року, але в середньостроковій перспективі серйозно вплинуть на економічне зростання. На переконання очільниці Мінфіну, Міжнародний валютний фонд не "забракує" проєкт держбюджету через озвучені планові показники зростання ВВП.

"5-7% [зростання ВВП] — наша мета... Проте бюджет не може розраховуватися на меті, він розраховується на макропрогнозі… Для бюджету важливий весь набір показників. Це і номінальний ВВП, й інфляція, і споживання, і показник курсу гривні. Ми вже бачимо, що курс буде міцніший", - додала Маркарова.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство фінансів раніше заявило, що в Україні  не відбудеться зниження тарифів на комунальні послуги. Причини — впровадження ринкових цін на енергетичні ресурси.
Маркарова додала, що в Україні склалася несправедлива система — за послуги однаково платять заможні та бідні жителі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?