На Донбас терміново приїхав міністр Данії - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбас терміново приїхав міністр Данії - що сталося

На Донбас терміново приїхав міністр Данії - що сталося
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 8 лютого, на Донбас терміново приїхав глава МЗС Данії Еппе Кофод. Спільно з делегацією МЗС України він відвідав район проведення ООС, а також ознайомився з ситуацією на сході України. Подробиці візиту данського міністра на Донбас повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

"В ході візиту заступник командувача ООС генерал-майор Віктор Ганущак ознайомив гостей з актуальною інформацією про розвиток ситуації безпеки і дій російських окупаційних військ, а також розповів про стан виконання Україною Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні штабу.

Також українські військові повідомили, що данський міністр відвідав КПВВ "Майорське", де ознайомився з порядком проведення контрольних операцій щодо осіб, які перетинають лінію розмежування. Прикордонники поінформували членів делегації про особливості функціонування контрольного пункту в'їзду-виїзду.

Ганущак повідомив Кофоду, що проросійські бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості і не припиняють обстріли позицій українських захисників з важкого озброєння. Він уточнив, що окупанти провокаційними обстрілами регулярно порушують режим тиші в районі ділянок розведення військ.

Слід зазначити, що перед візитом данського міністра на Донбас бойовики влаштували вогняну атаку на захисників Орехового. У зведенні Міноборони зазначено, що противник протягом 20 хвилин гатив з артилерії калібру 122 мм і випустив 16 мін калібру 120 мм. Втрат серед українських військовослужбовців вдалося уникнути.

Нагадаємо, за минулу добу, 7 лютого, бойовики здійснили 6 обстрілів по позиціях ООС на Донбасі. З артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї вони обстрілювали захисників Новомихайлівки, Василівки, Кримського та Гладосового.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія відправила в ОРДЛО спеціальну "комісію" офіцерів. За відомостями військової розвідки, окупаційна адміністрація посилила заходи, які спрямовані на бойову підготовку учасників протизаконних збройних формувань. Найбільш активна робота йде в артилерійському напрямку - підготовці мінометних батарей і артилерійських дивізіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?