На Донбасі бойовики проводять нову "мобілізацію"
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі бойовики проводять нову "мобілізацію"

На Донбасі бойовики проводять нову "мобілізацію"
Джерело:  online.ua

Українським розвідникам вдалося дізнатися, що з метою комплектування підрозділів мобілізаційного резерву з 1 серпня цього року на території окупованого Донбасу бойовики розпочали нову хвилю примусової "мобілізації".

Джерело: Фейсбук-сторінка Міноборони ГУР

Бойовики розпочали нову "мобілізацію" на Донбасі

Українські розвідники звертають увагу на те, що бойовики відбирають осіб, непридатних для проходження служби та тих, які мали "відстрочку".

До прикладу, у Луганську за 40 хвилин на ринку забрали два автобуси чоловіків, більшість із яких вантажники. В Алчевську чоловіків забирали посеред вулиць. Населення обурене, чоловіки переховуються.

За словами українських розвідників, тотальна примусова мобілізація продовжується в багатьох населених пунктах. Згідно з останніми даними, на вулицях Хрустального зросла кількість патрулів, які забирають чоловіків у військкомат. Продовжуються облави по підприємствах і комерційних установах.

Водночас поширюється невдоволеність серед вже мобілізованих чоловіків ОРДЛО жахливим ставленням командування в окупаційній армії до місцевого особового складу. Зокрема поширюється інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети й каски, а місцевим амуніцію зразка 1941 - 1945 років, - повідомляє ГУР Міноборони.

Окрім того, наголошується, що у Луганській області бойовики викликають вчителів з відпусток, щоб вручити їм повістки, а також вимагають списки робітників чоловічої статі на підприємствах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?