На Донбасі окупанти терміново готують студентів до громадянства РФ - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі окупанти терміново готують студентів до громадянства РФ - що відбувається

На Донбасі окупанти терміново готують студентів до громадянства РФ - що відбувається
Джерело:  24 канал

В університеті імені Володимира Даля, який знаходиться в тимчасово окупованому Луганську, терміново і примусово складають списки студентів. Згідно з даними джерел, усі вони згодом мають отримати російський паспорт. Окрім того, відомо, що окупаційна адміністрація має намір"допомагати" в оформленні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Вказано, що ці студенти змушені мати "паспорти" незаконних формувань. Що жахливо, подібне має місце не лише в університеті. Так, у місцевій філармонії висить оголошення із аналогічним змістом:"за допомогою в оформленні"паспортів""ДНР" і РФ звертайтесь".

"Минулого тижня складали списки співробітників, що мають"паспорти" "ЛНР" і здавали кудись вище. Зараз буквально за 15 хвилин формують списки по студентах", - розповідає джерело видання.

За словами співрозмовника ЗМІ, студентів це не дуже хвилює –"в когось вже є два паспорти, у когось – один, хтось лише думає".

"З ким немає зв'язку, відповідають за них самі лаборанти на око: батько служить тут, значить паспорт РФ потрібен. Сьогодні студентка-заочниця розповідала, що інформація про тих, хто отримав паспорти РФ зливається в Україну відразу ж", – додає джерело.

Варто нагадати, що Україна та світова спільнота не визнають російських паспортів, які видають жителям окупованих територій України. І їх таки можна розпізнати. Що цікаво, російські паспорти, які роздають жителям окупованих територій Донбасу, мають спеціально вигаданий для них новий код підрозділу – 610-068.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі розробили чітку відповідь на видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?