На Донбасі підірвалися і загинули троє бійців ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі підірвалися і загинули троє бійців ООС

На Донбасі підірвалися і загинули троє бійців ООС
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі загострюється - бойовики продовжують потужні обстріли по позиціях українських захисників, в результаті яких ЗСУ зазнають втрат. Крім того, противник мінує територію поблизу позицій українських захисників, що нерідко призводить до трагічних втрат в українській армії. У неділю, 14 лютого, жахлива трагедія сталася поблизу Новолуганського. Там загинули відразу троє українських військових, які підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час просування до своїх позицій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу оперативно-тактичного угруповання "Північ" в Facebook.

"Сьогодні, 14 лютого, недалеко від населеного пункту Новолуганське, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», при переміщенні на позиції, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил. На місці події працює керівний склад військової частини і робоча група військової служби правопорядку. Обставини з'ясовуються. Командування висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблих воїнів .. ", - йдеться в повідомленні командування.

Співчуття рідним і близьким загиблих захисників України висловили в українській делегації в ТКГ по Донбасу. Командування ООС трагічну смерть українських захисників поки не коментувало.

Як відомо, через загострення ситуації на Донбасі зону ООС за дорученням президента України Володимира Зеленського екстрено відвідав головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Він ознайомився з ситуацією на місці і обговорив з військовими на фронті подальші дії української армії у відповідь на непередбачувані провокації бойовиків. Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук закликає дзеркально реагувати на обстріли українських військових на Донбасі з боку бойовиків і не чекати, поки вони будуть вбивати українських захисників. Він переконаний, що Росія не збирається йти ні на які поступки по Донбасу, тому Україна не повинна проявляти слабкість.

Важливо відзначити, що тільки за минулу добу бойовики два рази відкривали вогонь по позиціях українських військових в зоні ООС. З гранатометів і стрілецької зброї вони вели обстріл в районі Водяного і Старогнатівки. На прицільні обстріли ворога українські захисники, як стверджують в штабі ООС, дали адекватну відповідь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін виступив з категоричною заявою про Донбас. Він дав зрозуміти, що ніколи не піде з Донбасу, не дивлячись ні на що.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?