На Донбасі помітили російську техніку, що може працювати в умовах ядерної війни
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі помітили російську техніку, що може працювати в умовах ядерної війни

На Донбасі помітили російську техніку, що може працювати в умовах ядерної війни
Джерело:  InformNapalm

Спостерігачі ОБСЄ знайшли на території ОРДЛО російський розгороджувач IMP-3, що потрібен для прибирання завалів на шляху військових підрозділів на випадок наступу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт організації.

Варто зазначити, що обладнання техніки дозволяє екіпажу захиститися від ядерного удару або працювати в умовах техногенної катастрофи.

У лавах російської армії розгороджувач почав службу у 1999 році. Базою для нього виступає танк Т-90. Основна функція його - розчищати дорогу іншим видам моторизованих військ на випадок складних умов під час наступу.

Слід зазначити, IMP-3 має дистанційно керований кулемет калібру 12,7 міліметра. Екіпаж з двох військовослужбовців може не залишати броньовика протягом трьох діб у разі необхідності.
Російські пропагандисти подарували йому прізвисько "термінатора на гусеницях", бо техніка може без допомоги долати мінні поля.

За інформацією InformNapalm, Україна ніколи не мала такого військового обладнання. Цей інцидент став однією з демонстрацій брехні Кремля щодо присутності російської техніки на Донбасі.

Як повідомив ONLINE.UA, бойовики ОРДЛО ведуть потужну інформаційну кампанію против місцевого населення, яка "виправдовує" чисельні порушення режиму припинення вогню фейками про підготовку наступу ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?