На Донбасі спалили церкву Київського патріархату: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі спалили церкву Київського патріархату: з'явилися фото

На Донбасі спалили церкву Київського патріархату: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У Маріуполі спалили церкву Української православної церкви Київського патріархату.


Про це розповів військовий капелан отець Любомир Кащій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського волонтера Галини Одноріг.


Церква була побудована в 2003 році за адресою вулиця Олімпійська, 79. У січні 2015 року в районі мікрорайону Східного, де вона стоїть, бойовики вели обстріл з "Градів", і тоді вона залишилася ціла, не отримала ніяких пошкоджень.


Читайте також: Над Маріуполем помітили винищувач: з'явилися подробиці


Одноріг підкреслила, що священнослужитель Кащій з початку війни на Донбасі брав активну участь у громадських заходах і допомагав бійцям АТО.


"Сьогодні у нас спалили одну з небагатьох церков УПЦ КП, що буде завтра? Таким чином, ви хочете нас залякати? Так ось яку відповідь я вам дам: Швидше здохнуть всі покидьки, які очікують "руського миру", чим ми хоча б на крок відступимося від своїх цілей! А церкву, я сподіваюся, ми спільними зусилля відновимо!", - написала волонтер.


Також вона оприлюднила фотографії наслідків пожежі в церкві.


Як повідомляв ONLINE.UA, командувач сектора "Маріуполь"  Едуард Москальов розповідав, як бойовики готові спалити будинок заради гарних знімків для російських пропагандистів.




















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?