На Донбасі упіймали свідка у справі MH17 - штаб ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі упіймали свідка у справі MH17 - штаб ООС

На Донбасі упіймали свідка у справі MH17 - штаб ООС
Джерело:  online.ua

У Донецькій області затримано бойовика так званої "ДНР", якого підозрюють в "охороні" уламків лайнеру рейсу MH17 у липні 2014 року. Про це повідомляє ONINE.UA з посиланням на штаб ООС у Facebook.

За даними командування, особу 1994 року народження затримали у четвер, 9 січня.

"У ході опитування затриманого правоохоронці з’ясували, що протягом другої половини 2014 року, у розпал бойових дій на Донбасі, він проходив службу в складі одного з воєнізованих підрозділів бойовиків. Завдання російських кураторів виконував на незаконних блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де неодноразово був свідком злочинів та знущань над цивільними громадянами", - стверджує штаб.

Окрім того було з'ясовано, що наприкінці серпня бойовику доручили охороняти у серпні 2014 року уламки літака. Також він за винагороду (від 500 до 1500 російських рублів) збирав речі на місці трагедії.

"За цей час неодноразово спостерігав присутність на місці трагедії військовослужбовців збройних сил РФ, які здійснювали загальний контроль та керівництво всіма діями бойовиків", - інформує командування.

Правоохоронці заявили, що злочини затриманого підтверджують світлини у соціальних мережах. Наразі йому загрожує ув'язнення від 3 до 8 років за участь у незаконних збройних угрупуваннях.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні оголосили у розшук бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, якого раніше звільнили та відправили в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?