На Донбасі виникла масштабна проблема, яку приховує Путін
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі виникла масштабна проблема, яку приховує Путін

На Донбасі виникла масштабна проблема, яку приховує Путін
Джерело:  online.ua

Окупаційна "влада" окупованого Донбасу, яку призначив президент РФ Володимир Путін, продовжує приховувати інформацію про захворювання на COVID-19 в так званих "ЛНР" і "ДНР" і озвучує лише ті дані, які вигідні Кремлю. Місцевих жителів бойовики продовжують тримати в невіданні і запевняють, що коронавіруса в ОРДЛО немає, а відповідно немає ніякої необхідності в певному лікуванні пневмоній, якими масово хворіють люди. Глава Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай розкрив масштаб проблеми, яку приховують люди Путіна. За його словами 7-8 людей з 10, які прибувають на підконтрольну Україні територію через КПВВ "Станиця Луганська", хворіють на коронавірус, але безвідповідально отностяся до лікування і відмовляють проходити самоізоляцію. Про це говорилося на прес-конференції в Краматорську, яка відбулася 15 грудня, передає ONLINE.UA.

"Конкретні цифри. На непідконтрольній території адже "немає ковіда", там же "пневмонія" у них і все. Ковіда немає, як, власне, і лікування. З 10 людей, які переходять на нашу територію, 7-8 позитивні ( по результату тесту на коронавірус - ред.) ", - заявив Гайдай.

Керівник Луганської області обурений, що люди з ковідом, що прибувають з ОРДЛО, категорично відмовляються проходити 14-денну самоізоляцію. Але при цьому, не дивлячись на отриманий позитивний тест на COVID-19, продовжують відвідувати установи та інстанції, піддаючи загрозі здоров'я оточуючих.

Важливо відзначити, що за весь час пандемії в "ЛНР" підтверджують тільки 1888 випадків захворювання коронавірусом, а також 157 смертей, що сталися в результаті ускладнень коронавірусної хвороби. Але ця інформація в рази занижена, так як тести на коронавірус в окупованих районах майже нікому не роблять, а діагнози людям ставлять типові - ГРВІ або бронхіт, навіть якщо є всі симптоми коронавірусної інфекції. Про це в соцмережах повідомляють як місцеві жителі ОРДЛО, так і лікарі, які не знають, чим лікувати хворих - ліків в аптеках немає, та й місць в лікарнях також.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського запропонувала Путіну допомогу в подоланні коронавіруса на окупованих територіях України, але в Кремлі відмовилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?