На Донбасі водій проривався через блокпост в ОРДЛО. Його зупинили пострілами на ураження
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі водій проривався через блокпост в ОРДЛО. Його зупинили пострілами на ураження

На Донбасі водій проривався через блокпост в ОРДЛО. Його зупинили пострілами на ураження
Джерело:  online.ua

Збройні сили зупинили спробу фактичного прориву лінії розмежування у Донецькій області, скоєну водієм цивільного автомобілю. Інцидент стався вдень у понеділок, 8 лютого, коли порушник не виконав вимоги Об’єднаних сил із зупинки перед блокпостом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу ООС.

За оприлюдненими даними, водій намагався незаконно проїхати в окуповану частину області під населеним пунктом Вікторівкою.

“Вчора, 8 лютого, близько 12 години дня, до блокпосту механізованого батальйону в районі населеного пункту Вікторівка, Донецької області наблизився цивільний автомобіль ВАЗ 2105, в якому перебували дві особи”, - додали в штабі.

Командування пояснило, автомобіль на вимогу військовослужбовців про зупинку тільки набрав швидкість.

“Військовий зробив попереджувальний постріл вгору, проте автомобіль продовжив рух у напрямку збройних формувань Російської Федерації. Враховуючи всі обставини, боєць відкрив вогонь на ураження. В результаті кількох пострілів отримали поранення двоє цивільних осіб – водій та пасажир”, - наголосили в пресцентрі ООС.

Постраждалих оперативно евакуювали до медичного пункту механізованого батальйону, а після — до лікувального закладу. Водій-порушник помер під час слідування до лікарні.

“На місці події працюють представники військової служби правопорядку та правоохоронних органів, обставини з’ясовуються”, - резюмували у штабі.

Нагадаємо, станом на початок лютого пасажирський рух через КПВВ на Донбасі в цілому зведений до мінімуму. Українська сторона працює у штатному режимі, однак до ОРДЛО чи виїхати через блокпости окупаційного режиму у зворотному напрямку майже неможливо.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація в зоні ООС загострилася — бойовики протягом останнього тижня посилили обстріли по позиціях українських захисників, незважаючи на оголошене на Донбасі перемир’я. В результаті атаки бойовиків українські захисники отримують поранення, деякі з них несумісні з життям. 6 лютого поранення в результаті ворожого обстрілу отримали двоє українських захисників в районі Торецька та Сєвєродонецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?