На Донбасі зафіксували чергові докази допомоги бойовикам з боку РФ: відео
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі зафіксували чергові докази допомоги бойовикам з боку РФ: відео

На Донбасі зафіксували чергові докази допомоги бойовикам з боку РФ: відео
Джерело:  online.ua

Бійці полку Нацгвардії «Азов» зафіксували нові докази того, що проросійські бойовики на Донбасі використовують безпілотники «Елерон» виробництва Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу «Азова».

Як зазначається, на початку червня сили технічної розвідки полку «Азов» виявили, що бойовики ДНР коригують роботу своєї артилерії по позиціях українських підрозділів за допомогою безпілотників «Елерон» російського виробництва.

Спеціалісти радіотехнічної розвідки «Азову» підняли у повітря свій безпілотник, щоб зафіксувати «Елерон» над позиціями та супроводжувати його до місця посадки в окупованій Горлівці.

«Таким чином були отримані беззаперечні докази використання окупантами на Донбасі озброєння, що постачається з Росії», – йдеться у повідомленні полку «Азов».

Раніше «азовці» вже знищували безпілотник такого типу. Це сталося на початку березня цього року. Після цього українські військові дослідили «Елерон», а отримані з нього дані зараз успішно використовуються для боротьби з формуваннями бойовиків.

Безпілотники «Елерон» розроблені компанією «Енікс» (м. Казань) у 2003 році. На озброєнні російської армії вони знаходяться з 2013 року.

Нагадаємо, що вчора до Києва прибули 4 українці, звільнені з полону бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?