На Донбасі загинуло двоє українських військових у наслідок обстрілів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі загинуло двоє українських військових у наслідок обстрілів РФ

На Донбасі загинуло двоє українських військових у наслідок обстрілів РФ
Джерело:  online.ua

За минулу добу військові РФ та їх збройні найманці 84 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Джерело: штаб ООС

На Донбас повернулась повномасштабна війна

У наслідок обстрілів збоку ворога за минулу добу загинули двоє українських військових, ще 12 отримали поранення. Окрім цього шестеро військовослужбовців були травмовані.

Російські війська та їх збройні найманці вели обстріли Талаківки, Піщевика, Красногорівки, Водяного, Станиці Луганської, Щастя, Лебединського, Чермалика, Кам'янки, Новолуганського, Новоселівки Другої, Новоселівки, Новомихайлівки, Лопаскиного, Гнутового, Врубівки, Павлопіля, Луганського, Старогнатівки, Гранітного, Мар'їнки, Опитного, Широкина, Причепилівки, Нью-Йорку, Новотошківського, Світлодарська, Майорська, Шумів, Славного, Новогнатівки, Невельського, Новотроїцького.

За цю добу на Донбасі зафіксовано 3 порушення, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

З початку доби супротивник обстріляв Щастя та Маріуполь.

Визнання РФ ОРДЛО

Представники Держдуми РФ заявляють, що планується визнати так звані "ЛДНР" у межах адміністративної території Донецької та Луганської областей.

Згідно з угодами, які РФ підписала з ватажками окупаційних режимів на Донбасі, на непідконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей можуть з'явитись військові бази.

Окрім цього РФ ввела війська на непідконтрольні Україні території Донбасу.

З метою забезпечення безпеки Договірних Сторін, а також миру та стабільності кожна з Договірних Сторін надаватиме іншій Договірній Стороні право будівництва, використання та вдосконалення її збройними силами військової інфраструктури та військових баз (об'єктів) на своїй території", - йдеться у статті 5 так званого договору про дружбу РФ з "ЛДНР".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?