На дорогах Європи з'являться перші безпілотні автобуси
Категорія
Технології
Дата публікації

На дорогах Європи з'являться перші безпілотні автобуси

На дорогах Європи з'являться перші безпілотні автобуси
Джерело:  online.ua

Світ технологій автономного транспорту - дуже жвавий простір, і французька компанія EasyMile тестує стартап безпілотних транспортних засобів. Автобус цієї компанії став першим транспортним засобом, який дозволив працювати без водія на дорогах загального користування у Франції.

Джерело:  New Atlas

З того часу, як компанія EasyMile вперше з'явилася в 2015, ми бачили, як вона тестує свої автомобілі, у багатьох з яких на борту немає людини, але ТЗ перебували під контролем віддаленого оператора. Зокрема, йдеться про випробування у Сінгапурі, США, Фінляндії та Австралії.

Транспорт для кампусів, заводів, аеропортів

Компанія працює над позиціонуванням свого автомобіля як автономного транспортного рішення для приватних кампусів, заводів, аеропортів та запланованих населених пунктів.

Остання версія EZ10 розрахована на 15 осіб, оснащена м'якими сидіннями та ременями безпеки, а нещодавно компанія також додала автоматизований пандус та точкою кріплення інвалідних візків для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, нещодавно компанія оновила набір датчиків EZ10 та об'єдналася з німецьким стартапом Sono Motors для інтеграції сонячних батарей та збільшення дальності дії автомобіля.

Безпілотні автобуси у Франції з'являться вже у вересні 2022 року

Це високий рівень автоматизації, що дозволяє транспортному засобу працювати без людини на борт. Шлях для безпілотних транспортних засобів на дорогах загального користування у Франції відкриють у вересні 2022 року.

"Це важливий крок до реальної комерціалізації автономного водіння як на великих приватних об'єктах, так і на дорогах загального користування, - говорить генеральний директор EasyMile Бенуа Перрен. – З нетерпінням чекаю на майбутнє, коли все більше і більше людей запровадять інтелектуальний спільний транспорт".

Нагадаємо, минулого тижня в Раді зареєстрували законопроєкт про посилення кримінальної відповідальності за ДТП. Зміни до Кримінального кодексу передбачають, крім іншого, введення відповідальності для людей, які завідомо передали керування автівкою людині, яка перебувала у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Читайте також:

  • Журналісти знайшли відео ДТП "слуги народу", яке хотіли приховати.

  • ДТП зі "слугою народу" Трухіним: слідчі виступили із заявою.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?