На Дудя завели справу в РФ через два інтерв'ю
Категорія
Світ
Дата публікації

На Дудя завели справу в РФ через два інтерв'ю

На Дудя завели справу в РФ через два інтерв'ю
Джерело:  online.ua

Російський журналіст Юрій Дудь став фігурантом адміністративного провадження, відкритого через оприлюднення двох інтерв’ю, в яких згадується нібито пропаганда наркотиків.

Джерело: Зюзінський суд Москви

За офіційними даними, справи ініційовано за ч. 1.1 ст. 6.13 КпАП про пропаганду наркотичних засобів через інтернет. Покарання за відповідною статтею - штраф, який сягає до 1,5 мільйона рублів.

Це підтвердили у так званій лізі безпечного інтернету. За словами директорки організації, члена Суспільної палати Катерини Мізуліної, саме ця структура звернулася навесні раніше в Міністерство внутрішніх справ з проханням перевірити два інтерв’ю на каналі Дудя на YouTube.

Йдеться про бесіду журналіста з репером-скандалістом Моргенштерном, який нещодавно скасував свої гастролі Україною, а також блогером Івангаєм, якого медіа називають українським.

“Ліга безпечного інтернету відзначає принципову і чесну позицію Управління по контролю за обігом наркотиків по м Москві в ході розслідування цієї справи. На співробітників поліції чинився колосальний тиск, але не дивлячись на це, відбулося об'єктивне розслідування, і справа була доведена до суду”, - говориться у заяві Мізуліної, доньки одіозної сенаторки, яка неодноразово виступала за цензурування інтернету.

Скандали з Дудем

Раніше російський інтерв’юер потрапив в інший скандал, прямо пов’язаний із політикою. Через кілька тижнів після публікації інтерв’ю з Івангаєм той звинуватив журналіста у тому, що той боягуз, оскільки вирізав нібито найбільш гострий шмат відеоролика.

“Дудь вирізав головний меседж. Моя прабабуся — жертва голодомору. Дідусь — жертва НКВД репресій. А тепер Україна має війну з Росією”, - оголосив блогер.

Своєю чергою Дудь відповів на це звинувачення та ще й оприлюднив вирізаний ролик.

“Як правило , на монтажі викидається все нецікаве, іноді — то, що могло б бути цікавим, але висловлено настільки недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати”, - пояснив він і згадав, як співбесідник дуже плутався під час пояснень і втрачав логіку розповіді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?