На Евересті кілька днів масово гинуть альпіністи: що відбувається
Категорія
Події
Дата публікації

На Евересті кілька днів масово гинуть альпіністи: що відбувається

На Евересті кілька днів масово гинуть альпіністи: що відбувається
Джерело:  Daily Mail

Протягом кількох останніх днів на найвищій горі світу Евересті загинуло 10 альпіністів. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, смертельні випадки сталися через виснаження організму внаслідок гірської хвороби. Більша частина загиблих альпіністів зуміли підкорити вершину, але під час спуску вони померли.

У травні в Гімалаях спостерігається найсприятливіша погода, коли біля Евересту немає хмар та сильних вітрів. Через це протягом двох останніх тижнів по дорозі на вершину утворюються величезні черги зі 150-200 людей, кожен з яких хоче встигнути потрапити на найвищу гору в світі.

Зараз біля Евересту знаходиться 41 команда сукупною чисельністю 378 альпіністів.

Серед загиблих є два індійських альпіністи віком 52 та 27 років. Вони померли через те, що один з них «застряг на горі» на 12 годин під час спуску і «був виснажений».

65-річний австрійський альпініст загинув на північній тібетській стороні Евересту. Ще один американець та індієць загинули на горі 22 травня, а ірландського професора Сеамуса Лоулесса вважають мертвим після падіння з вершини 16 травня.

Громадянство та причини смерті ще 2 альпіністів, які загинули на Евересті 24 травня, поки невідомі. Вчора, 25 травня, на горі загинув 44-річний британець Робін Хейнс.

За словами місцевого шерпи – «провідника» альпіністів, такого скупчення людей біля вершини, як в цьому році, він ще ніколи не бачив.

Нагадаємо, що кілька днів тому на Прикарпатті сталося стихійне лихо. Наш сайт публікував моторошне відео з Івано-Франківщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?