На Херсонщині військові РФ примушують людей "голосувати" за себе та за родичів
Категорія
Політика
Дата публікації

На Херсонщині військові РФ примушують людей "голосувати" за себе та за родичів

На Херсонщині військові РФ примушують людей "голосувати" за себе та за родичів
Джерело:  online.ua

Російські загарбники примушують людей "голосувати" у псевдореферендумі на Херсонщині по два рази та за всіх членів родини.

Джерело: перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський

Озброєні військові РФ змушують людей "голосувати" у псевдореферендумі 

У Херсонській області вже другий день проходить фіктивний референдум про приєднання окупованого регіону до РФ.

Порожні виборчі дільниці залишаються порожніми. "Виборчі комісії" у супроводі озброєних солдатів кочують по області та продовжують полювати на виборців, які всіма способами намагаються уникнути з ними зустрічі.

Соболевський пише, що деяких людей змусили "голосувати" двічі.

Практикується сімейне голосування – якщо вдома застали лише одного члена сім'ї, напружують взяти кілька бюлетенів та "проголосувати" за всіх, - додав він.

Псевдореферендум у Херсонській області

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що для "голосування" масово завозять людей з окупованого Криму. По селах їздять автоматники, примушують голосувати мешканців.

У Херсоні, Чорнобаївці, інших містах виламують двері й примушують голосувати. Озброєні "помічники" ходять по під‘їздах і влаштовують "голосування вдома", - пише він.

Псевдореферендум у Запорізькій області

Місцеві жителі на умовах анонімності розповіли Радіо Свободі, що у Мелітополі окупанти вже другий день проводять так званий референдум, роблячи поквартирний обхід разом з російськими військовими та змушуючи людей голосувати.

Представники так званої комісії разом з військовими з автоматами ходять по квартирах з бюлетенями і змушують людей голосувати. Ніякого таємного голосування немає, все відкрито проходить, - сказала жителька.

Такі ж історії повідомляють з окупованого Приморська, у Бердянську в центрі міста багато наметів з російською агітацією, також є волонтери з урнами для голосування.

Подібна процедура присутня і на Луганщині.

Нагадаємо, що окупаційна влада РФ планує проведення фіктивних референдумів протягом 23-27 вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?