На Ілона Маска подали судовий позов через ребрендинг Twitter
Категорія
Технології
Дата публікації

На Ілона Маска подали судовий позов через ребрендинг Twitter

На Маска подали судовий позов через ребрендинг Twitter
Джерело:  Reuters

Маркетингова компанія з Флориди подала в суд на X Corp, раніше відому як Twitter. Компанія стверджує, що нова назва корпорації соціальних медіа порушує її торгову марку, що містить букву «X».

На X Corp подали до суду

X Social Media у своєму позові стверджує, що X Corp, власник якої Ілон Маск почав ребрендинг соцмережі з Twitter на X у липні, може викликати плутанину споживачів.

X Social Media із Віндерміра, штат Флорида, — це рекламне агентство, яке спеціалізується на судових процесах щодо масових збитків.

На веб-сайті компанії зазначено, що Джейкоб і Розанна Малгерби заснували агентство в 2015 році, щоб зв’язати мешканців Флориди з адвокатами після розливу нафти Deepwater Horizon у Мексиканській затоці.

У позові сказано, що агентство використовує назву «X Social Media» з 2016 року та володіє федеральною торговою маркою.

Компанія зазначила, що витрачає понад 400 мільйонів доларів у рекламу у Facebook, щоб охопити потенційних клієнтів, а ребрендинг Twitter вже збентежив клієнтів і спричинив втрату прибутку.

За короткий час X Corp оволоділа своїм впливом у соціальних мережах, маркетинговими ресурсами та загальною національною популярністю, щоб домінувати у сприйнятті споживачами свого знака «X», — йдеться в позові.

X Social Media просить суд змусити компанію Маска припинити використання назви «X» і вимагає відшкодування невизначеної суми.

Використання X в торгових марках

Reuters пише, що ця справа є першою з численних суперечок щодо торгових марок із компанією Маска щодо літери «X», яка зазвичай використовується в технологічному брендингу.

Буква «X» включена до сотень торгових марок, що належать компаніям, зокрема Microsoft і Meta Platforms.

З 2003 року корпорація Майкрософт володіє торговою маркою X, пов’язаною з відеоіграми Xbox.

Meta Platforms володіє федеральною торговою маркою, зареєстрованою в 2019 році, яка включає синьо-білу літеру «X».

Власники торгових марок, які захищають назви брендів, логотипи та слогани, що ідентифікують джерела товарів, можуть подати заяву про порушення, якщо брендування призведе до плутанини споживачів. Засоби захисту варіюються від грошової компенсації до блокування використання.

У вересні X Corp подала заявку на власні торгові марки в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?