Мінʼюст США у суді звинувачує Ілона Маска у порушенні конфіденційності у Twitter
Категорія
Світ
Дата публікації

Мінʼюст США у суді звинувачує Ілона Маска у порушенні конфіденційності у Twitter

Мінʼюст США у суді звинувачує Ілона Маска у порушенні конфіденційності у Twitter
Джерело:  online.ua

Мінʼюст США звинувачує мільярдера Ілона Маска у порушенні угоди з урядом США від 2022 року щодо конфіденційності та безпеки в Twitter, тепер відомому як X.

Джерело: Axios

Накази Ілона Маска суперечили правилам конфіденційності Twitter 

У судовій заяві Міністерства юстиції йдеться про раніше конфіденційні докази розслідування Федеральної торгової комісії щодо X Corp.

Там містяться докладні витяги зі свідчень колишніх менеджерів Twitter про те, як укази Маска та зусилля щодо скорочення витрат суперечили правилам безпеки та конфіденційності компанії.

У заяві йдеться, що Маск «здійснював детальний контроль над X Corp., часом керуючи співробітниками спосіб, який міг поставити під загрозу конфіденційність і безпеку даних».

Розслідування «виявило хаотичну обстановку в компанії, що викликало серйозні питання щодо того, чи забезпечували Маск та інші керівники дотримання вимог X Corp. з адміністративним розпорядженням.

Леа Кісснер, колишній директор з інформаційної безпеки Twitter, засвідчила, що рішення Маска та інших щодо масових звільнень та інших заходів «скорочення витрат» «порушили здатність X Corp. запроваджувати технічні обмеження та засоби контролю... навколо використання компанією контактних даних, щоб переконатися, що вони використовувалися... з метою збору конкретних контактних даних».

Чому уряд США розслідує X Corp

У травні 2022 року X Corp погодилася вжити низку заходів безпеки та перевірок конфіденційності, щоб позбутися звинувачення в тому, що вона збирала дані користувачів оманливим шляхом, підписавши угоду з Федеральною торговою комісією.

У березні 2023 року X Corp подала до суду з вимогою скасувати угоду.

Тепер уряд США, а саме Федеральна торгова комісія намагається девести суду необхідність не скасовувати підписану угоду. Саме чеерз це там проводять розлідування про дотримання X Corp умов угоди з урядом.

Зазначимо, що накази Федеральної торгової комісії є одними з найважливіших інструментів уряду США, щоб змусити американські компанії виконувати умови конфіденційності. У 2019 році Facebook був змушений сплатити агентству багатомільярдний штраф за порушення умов його власної угоди про конфіденційність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?