Не дуже красиво. В Україні відреагували на нову скандальну витівку Ілона Маска
Категорія
Світ
Дата публікації

Не дуже красиво. В Україні відреагували на нову скандальну витівку Ілона Маска

Не дуже красиво. В Україні відреагували на нову скандальну витівку Ілона Маска
Джерело:  online.ua

Гучні скандали навколо відомого американського мільярдера та винахідника Ілона Маска не вщухають. Більшість з них пов'язані з впливом бізнесмена на розвиток російсько-української війни. Однак цього разу з'ясувалося, що Маск без жодного дозволу передав біографу приватне листування з українським віцепрем’єром Іваном Федоровим.

Джерело:  Financial Times

В Україні прокоментували новий скандал навколо Ілона Маска

Федоров підтвердив журналістам, що він взагалі нічого не знав про те, що біограф мільярдера Волтер Айзексон отримав і опублікував його повідомлення в біографії Маска.

Це не дуже красиво. Я ніколи не оприлюднював і не розповідав про наше листування публічно, — заявив український міністр.

Що важливо розуміти, у своїй книзі Айзексон описав, як Маск втрутився, щоб перекрити бійцям ЗСУ доступ Starlink до окупованої російськими військами української території.

Це рішення бізнесмена унеможливило таємну атаку українських військово-морських безпілотників на Чорноморський флот Росії в Севастополі.

Біографія та відповідна колонка Айзексона у Washington Post у п’ятницю включає обмін текстовими повідомленнями, де Федоров благає Маска відновити зв’язок Starlink з українськими силами.

За словами українського міністра, він був шокований, коли побачив статтю Post, однак зазначив, що, оскільки повідомленням вже рік, їх публікація навряд чи матиме оперативні наслідки.

Коли Маск повернув зв'язок Starlink в Україну

Це рішення американський мільярдер ухвалив у жовтні 2022 року.

Як підтвердив журналістам Іван Федоров, Маск сам сказав йому, що вимкнув сервіс Starlink на лінії фронту на південному сході України, коли український міністр благав його увімкнути зв’язок у Криму та до кордонів станом на 1991 рік.

Коли увімкнув, то написав, що знову увімкнув, — зазначив глава Мінцифри України.

Що цікаво, попри усі скандальні ситуації, Федоров продовжує дякувати Маску за допомогу.

Я думаю, що якби він цього не зробив, це була б катастрофа, ми б просто не змогли битися так, якби він цього не зробив, - вважає міністр.

Ба більше, він додав, що з нетерпіння чекає на біографію Ілона Маска.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?