На Київщині оголосили про жорсткий карантин з 21 березня
Категорія
Україна
Дата публікації

На Київщині оголосили про жорсткий карантин з 21 березня

На Київщині оголосили про жорсткий карантин з 21 березня
Джерело:  online.ua

Київська державна обласна адміністрація виступила з рішенням щодо посилення карантинних обмежень на території Київської області. Згідно із заявою голови відомства Василя Володіна, відповідне посилення набуває чинності вже з опівночі у неділю, 21 березня. Режим передбачає “класичний” комплект обмежень, характерних ще за часів так званого січневого локдауну — закриття розважальних і культурних закладів, роботу ресторанів і кафе на винос, але продовження руху громадського транспорту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у п’ятницю, 19 березня.

Напередодні відбулася зустріч представників обласної комісії ТЕБ та НС.

“Враховуючи стрімке зростання кількості випадків захворювання, а також значне зростання випадків, коли пацієнти з COVID-19 потребують госпіталізації... прийнято рішення про посилення карантинних обмежень на території регіону... з 21 березня”, - наголосив Володін.

З вказаної дати на Київщині буде заборонено:

  • роботу закладів культури й розваг (кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних локацій);

  • роботу ТРЦ (за виключенням магазинів з харчовими продуктами, аптек, зоомагазинів чи місць продажу гігієнічних товарів);

  • проводити релігійні богослужіння за щільності учасників понад 10 метрів квадратних на одного;

  • проводити масові заходи (спортивні, розважальні, рекламні, культурні);

  • допускати вболівальників на спортивні змагання.

“Також буде обмежена робота ресторанів в готелях, заборонено діяльність непродовольчих ринків, павільйонів та ярмарків. Учні всіх закладів освіти області, окрім садочків та спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів, після канікул навчатимуться дистанційно”, - зауважив голова Київської ОДА.

Окрім того, громадський транспорт повинен перевозити пасажирів виключно за заповненістю менше 50% місць для сидіння в салонах.

Володін резюмував, якщо показники покращаться, цей режим буде послаблено вже за тиждень після введення. Наразі ситуацію буквально оцінили як критичну.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 березня очільник Міністерства охорони здоров’я офіційно повідомив, що Україна має намір зробити умовою в’їзду в країну надання негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Як стверджує урядовець, його команда вже внесла на розгляд Кабінету міністрів зміни до постанови, які передбачають запровадження такої вимоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?