Україна змінює правила в’їзду в країну
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінює правила в’їзду в країну

Україна змінює правила в’їзду в країну
Джерело:  online.ua

19 березня очільник Міністерства охорони здоров'я офіційно повідомив, що Україна має намір зробити умовою в’їзду в країну надання негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Як стверджує урядовець, його команда вже внесла на розгляд Кабінету міністрів зміни до постанови, які передбачають запровадження такої вимоги. Про це міністра заявив під час години запитань до уряду в українському парламенті, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

"Впевнений, що на найближчому засіданні уряду це питання буде розглянуто, і всі громадяни інших країн, які в'їжджають в Україну, незалежно від рівня захворюваності в їхніх країнах, повинні будуть надати довідку, що не більше, ніж за 48 годин вони зробили тест-ПЛР і мають негативний (результат)", - наголосив Максим Степанов.

Не можна також не згадати про те, що в нашій країні можуть ввести так звані паспорти вакцинації проти коронавіруса COVID-19. Цю інформацію ще 7 березня підтвердив очільник уряду Денис Шмигаль. Політик уже озвучив рекомендації українським громадянам, які допоможуть отримати ковід-паспорт. Як стверджує Денис Шмигаль, для цього зараз важливо записатися на безкоштовну вакцинацію від коронавіруса, після чого цифрова система допоможе отримати підтвердження щеплення. Очільник Кабміну також нагадав про те, що за перший тиждень після запуску олнайн-запису на безкоштовне щеплення від ковіда на вакцинацію записалися 155 тисяч українців.

 Як уже згадувалося раніше, Євросоюз готує "паспорти вакцинації", щоб спростити вільне пересування. Цей "паспорт" має стати стандартизованим документом, що містить докази вакцинації від коронавірусу, або негативного тесту (ПЛР або швидкого антиген-тесту), або ж доказом, що людина перехворіла на COVID-19. Сертифікат буде містити інформацію англійською та офіційною мовою країни, що видала його, і буде безплатним.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава МОЗ Максим Степанов офіційно заявив про старт другого етапу вакцинації проти COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?