На Київщині послабляють карантин: що про це відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

На Київщині послабляють карантин: що про це відомо

Джерело:  online.ua

На території Київської області послаблять карантинні обмеження, це станеться вже у вівторок, 26 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Василя Володіна, тимчасово виконувача обов'язки голови Київської ОДА.

За його словами, йдеться про відновлення руху громадського транспорту міського та обласного значення, роботи дитячих садків, готелів, початок спортивних змагань.

"Радий повідомити вам – з 26 травня у Київській області карантин пом’якшуємо", - підкреслив він під час виступу.

Посадовець додав, у громадському транспорті доведеться дотримуватися жорстких обмежень. Зокрема, у салоні повинні бути лише сидячі пасажири, не більше відповідних місць, салони дезінфікуватимуть перед кожною зміною, водії проходитимуть вимірювання температури. Окрім того пасажири та водії повинні тримати дистанцію щонайменше один метр та користуватися масками.

Спортивні заходи можна проводити виключно без глядачів та за умови кількості учасників не більше 50. Більша кількість потребує узгодження з Міністерством охорони здоров'я.

Водночас можливо проводити релігійні заходи. Для цього необхідно дотримуватися щільності в одну особу на 10 квадратів приміщення, а також проводити скринінг на вході до цього. Усі повинні носити маски, а поблизу необхідно облаштувати місце для дезінфекції рук.

Володін пояснив, жорсткий карантин можуть повернути у разі суттєвого зростання випадків COVID-19. Станом на 25 травня на Київщині підтвердили 1 437 хворих. Загалом в Україні - 21 245.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що говорити про відновлення концертів в Україні можливо лише ближче до 22 червня. За словами міністра Максима Степанова, саме до цієї дати можуть розглянути питання про пом’якшення щодо масових заходів. Топ-посадовця, зокрема, спитали про концерт співака Ленні Кравітца, той планували на 13 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?