На Київщині та Харківщині дуже складна ситуація із електропостачанням — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

На Київщині та Харківщині дуже складна ситуація із електропостачанням — Зеленський

На Київщині та Харківщині дуже складна ситуація із електропостачанням — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, внаслідок масованих ракетних атак злочинної армії РФ 14 січня найважча ситууація з електрозабезпеченням склалась на Київщині та Харківщині. 

Джерело: звернення президента

Що відомо про стан енергосистеми після чергової масованої ракетної атаки окупантів 

На жаль, є влучання і в обʼєкти енергетичної інфраструктури. У звʼязку з цим найскладніша ситуація на Харківщині та в Київській області. Ремонтні бригади роблять усе можливе, щоб якнайшвидше відновити генерацію й постачання електрики, і робота триватиме цілодобово, - зазначив голова держави.

Президент запевнив, що ворог обов'язково отримає відповідь на полі бою.

Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Дніпро, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Львівщина, Хмельницький та інші міста були мішенями терористів. Всюди – цивільні об’єкти! - порахував Зеленський постраждалі внаслідок сьогоднішньої ворожої атаки міста.

Голова держави звернув увагу, що багатоповерховий будинок у Дніпрі, в який поцілила ворожа ракета, розміщується на Набережній Перемоги.

Коли давали таку назву цій вулиці, мали на увазі перемогу над нацистами у Другій світовій війні. Рашисти перейняли все від того ворога вільного світу. Це очевидно. І ми маємо зробити все, щоб зупинити рашизм так само, як вільний світ свого часу зупинив нацизм, - зазначив Зеленський.

Голова НЕК "Укренерго" зазначив, що дефіцит електроенергії в системі після чергової серії злочинних масованих ракетних атак армії РФ залишається суттєвим.

За його словами, найскладніша ситуація зафіксована у Київській, Львівській та Харківській областях.

12 масована ракетна атака по енергосистемі України. Ціллю російських терористів сьогодні були електростанції, а також підстанції "Укренерго". Дякуючи Силам оборони України та заходам, що вживали енергетики під час ударів, керованість та цілісність енергосистеми збережена, - підкреслив Кудрицький.

Глава НЕК "Укренерго" запевнив, що ліквідація наслідків руйнівної атаки проходить повним ходом.

Ми робимо все необхідне, щоб відновити енергоживлення якнайшвидше. Скоординована робота військових та енергетиків не дає можливості ворогу досягти головної мети - занурити всю країну у холод та темряву. Зараз набирає потужність генерація та відновлюється енергопостачання для споживачів. Ми встоїмо і переможемо, - підкреслив Кудрицький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?