На кордоні між Іраном та Афганістаном спалахнули збройні сутички
Категорія
Світ
Дата публікації

На кордоні між Іраном та Афганістаном спалахнули збройні сутички

На кордоні між Іраном та Афганістаном спалахнули збройні сутички
Джерело:  online.ua

Бойовики угруповання "Талібан", яке контролює владу в Афганістані, атакували прикордонний пункт Ірану. Внаслідок збройних сутичок загинули двоє іранських військовослужбовців з прикордонної служби та один боєць "Талібану".

Джерело:  IRNA

Що відбувається на кордоні Ірану з Афганістаном 

Причина збройних зіткнень поки залишається невідомою, однак останнім часом між країнами значно зросла напруженність через поставки води.

Зокрема, влада Ірану звинувачує талібів у порушенні угоди від 1973 року і обмеженні постачання води з річки Гельменд до посушливих районів Ірану.

Однак представники "Талібану" заперечують ці звинувачення.

Сьогодні в провінції Німроз іранські прикордонники відкрили вогонь у бік Афганістану, що зустріло відповідну реакцію. Зараз ситуація знаходиться під контролем. Ісламський Емірат не хоче воювати зі своїми сусідами, - цитують журналісти видання Reuters заяву представника "міністерства внутрішніх справ" Талібану Абдула Нафі Такора.

Він заявив, що в результаті збройного зіткнення від кожної зі сторін загинуло по одній людині і ще кілька отримали поранення.

Сьогодні сталося зіткнення прикордонників Забульського прикордонного полку з невідомими озброєними людьми, які планували проникнути на територію Ісламської Республіки Іран, в нульовій точці кордону, що призвело до перестрілки і збройного конфлікту, - заявляють натомість журналісти іранського видання IRNA.

Також іранці заявляють про загибель двох своїх прикордонників і одного нападника.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?