РФ та Іран використовують афганських найманців у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ та Іран використовують афганських найманців у війні проти України

РФ та Іран використовують афганських найманців у війні проти України
Джерело:  online.ua

РФ та Іран вербують для війни проти України  членів елітного Корпусу командосів Національної армії Афганістану, яких покинули США та західні партнери під час захоплення країни угрупованням "Талібан".

Джерело:  Foreign Policy

РФ вербує елітних афганських військових на війну проти України 

За інформацією обізнаних співрозмовників видання, навчені спеціалістами зі США легкі піхотинці афганської армії у якості найманців кремлівської загарбницької армії можуть суттєво вплинути на ситуацію на полі бою в Україні.

В Афганістані чи сусідніх країнах залишилося близько 20-30 тис добровольців-командос. Після приходу до влади табілів евакуйовали лише кілька сотень старших офіцерів. Так, багато спецназівців, які залишилися в Афганістані, переховуються, щоб уникнути полону та страти.

При цьому США витратили майже 90 млрд доларів на створення Афганських національних сил оборони та безпеки.

Незважаючи на те, що сили в цілому були некомпетентними та передали країну талібам за лічені тижні, коммандос завжди користувалися високою повагою, оскільки їх навчали морські котики ВМС США та Британська спеціальна повітряна служба.

Багато спецназівців ще чекають на переселення в США чи Британію, що потенційно робить їх легкою мішенню для російських вербувальників. Ймовірно, за їхнім вербуванням стоїть ПВК "Вагнер".

Краще б їх використовували західні союзники, щоб воювати разом з українцями. Вони не хочуть воювати за росіян; росіяни - вороги. Але що ще їм робити? - визнає один з колишніх афганських військових з підрозділу спецпризначення.

Деякі колишні спецназівці повідомляють, що їх намагалися вербувати через WhatsApp і Signal. При цьому до 10 тисяч колишніх спецназівців можуть піддатися пропозиціям Росії.

Повідомляється, що до вербування причетний й Іран. Колишній капітан командоса сказав, що він особисто допоміг кільком колишнім колегам зв'язатися з вербувальним бюро у Тегерані. Він зазначив, що рекрутів переправляли з Афганістану до Ірану, а потім до Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?