На Кубі ввели обмеження на продукти
Категорія
Світ
Дата публікації

На Кубі ввели обмеження на продукти

На Кубі ввели обмеження на продукти
Джерело:  online.ua

Кубинська влада запровадила обмеження на купівлю деяких продуктів харчування та засобів гігієни. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW, причиною цього стала фінансова криза, яка унеможливлює імпорт значною кількості харчових продуктів.

Віднині кубинці зможуть купувати лише обмежену кількість курятини, рису, яєць, квасолі, ковбаси, мила, миючих засобів та зубної пасти.

За словами міністра торгівлі країни Бетсі Діас, це зроблено для «справедливого і розумного» розподілу продуктів харчування та інших дефіцитних товарів серед населення. На думку кубинських властей, у виникненні дефіциту винні Сполучені Штати, які три роки тому посилили торговельне ембарго острова.

Зарубіжні економісти переконані, що причиною проблеми є неефективність та слабкість власного виробництва країни, яке не може забезпечити громадян найнеобхіднішими речами.

У листопаді 2016 року президент США Дональд Трамп повідомив про потребу в перегляді договору про нормалізацію відносин із Кубою. Американський керівник заявив, що Гавана має відкрити свої ринки, забезпечити свободу віросповідання та інші права людини. У зв’язку з тим, що влада Куби відкинула умови цього ультиматуму, 16 червня 2017 року Трамп оголосив, що скасовує односторонні кроки попередньої адміністрації США Барака Обами.

За інформацією іноземних журналістів, продаж сухого молока в магазинах Гавани обмежено 4 пакетами на людину, ковбаси – 4 одиницями товару, гороху – 5 пакунками, рослинна олія продається по одній пляшці на людину.

Нагадаємо, що вчора в українському Кабміні пообіцяли, що проблем в економіці в найближчі місяці не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?