Проблем не буде: в Кабміні дали українцям гучну обіцянку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Проблем не буде: в Кабміні дали українцям гучну обіцянку

Проблем не буде: в Кабміні дали українцям гучну обіцянку
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник Кабміну Володимир Гройсман заявив, що санкції Росії, якими з 1 червня вводяться обмеження на поставки в Україну вугілля і нафти, не приведуть до проблем в українській енергетиці. Про це прем'єр-міністр повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

"Про світлі нафтопродукти [...] з енергетичним вугіллям ми взагалі не бачимо проблем", - сказав Гройсман.

 Глава Кабміну зазначив, що уряд працює з усіма учасниками ринку, з виробниками й імпортерами для того, щоб мінімізувати будь-який негативний вплив.Він підкреслив, що диверсифікація й енергетична незалежність для країни має ключове значення, і такі стратегічні завдання поставлені в усіх секторах паливно-енергетичного комплексу країни: зокрема, в атомній енергетиці і на ринку природного газу.

Як відомо, 18 квітня Москва оголосила ембарго на деякі українські товари, а також про часткову заборону експорту в Україну. Зокрема, з 1 червня поставки вугілля, нафти і нафтопродуктів будуть здійснюватися тільки з дозволу Мінекономрозвитку РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кабміні повідомили, що  зниження ціни на газ на 300 гривень з 1 травня може бути не останнім. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?