На Луганщині під час проведення псевдо-референдуму лунають потужні вибухи
Категорія
Україна
Дата публікації

На Луганщині під час проведення псевдо-референдуму лунають потужні вибухи

На Луганщині під час проведення псевдо-референдуму лунають потужні вибухи
Джерело:  online.ua

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляє, що під час влаштованого Кремлем псевдо-референдуму на Луганщині лунають потужні вибухи та фіксують підпали виборчих дільниць.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Гайдая

Що відбувається на Луганщині 

У Щасті підпалили "виборчу дільницю". У Старобільську "голосують" у кущах біля магазинів. Знайти кущі легко, адже рукописна табличка "голосовать тут" і людина з автоматом - про це інформують, - зазначає Гайдай.

Він додав, що у у Сватівському районі також зафіксували "бавовну", а в Маньківці "злетіли у повітря" ворожі казарми, постраждав фермер-колаборант.

Бавовна" в Алчевську (на фото). Ворожий склад. Досі гуркотить. І це ще не вся "бавовна"…))) - зазначає Гайдай.

Між тим радник мера окупованого Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що окупанти оголосять результати псевдореферендуму в Маріуполі 28 вересня, згідно з якими більшість людей начебто проголосують за входження до Росії.

Вони оголосили, що за 2 дні вже проголосувало 50%, і ми думаємо, що їм потрібно ще два дні, після яких вони проголосять, - зазначив Андрющенко.

За його словами, в Маріуполі немає ніяких спостерігачів, і окупанти роблять все, щоб не відкривати "дільниці" і не показувати, що там взагалі порожньо.

Я думаю, що 28 вересня ми почуємо остаточні результати, які по Маріуполю будуть становити десь 87% явки, які проголосують за Росію, інші - за незалежність так званої "ДНР", - зазначив представник маріупольскої міськради.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО також повідомили, що Кремль продовжує проводити фейкові "референдуми" на тимчасово окупованих територіях. Цивільних примушують до голосування, а до Херсонської області завезли "масовку" з Криму.

Яка ситуація з фейковими "референдумами" росіян:

  • в Запорізькій області росіяни планують оголосити про "незалежність" окупованих територій після псевдореферендуму.

  • в Херсонській області окупанти завезли "масовку" з Криму для участі в псевдореферендумі;

  • в Донецькій області "комісії" ходять по квартирах та примушують голосувати на порозі, в їх присутності. Цивільні не мають можливості відмовитись, або ж проголосувати негативно;

  • в Луганській області цивільні "голосують" під дулами автоматів, а незгодних вносять в окремий список. В Алчевську враховують голоси навіть тих, хто потрапив у полон або ж загинув.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?