На Майдані спалахнули нові сутички між ФОПами та поліцією
Категорія
Події
Дата публікації

На Майдані спалахнули нові сутички між ФОПами та поліцією

На Майдані спалахнули нові сутички між ФОПами та поліцією
Джерело:  online.ua

Представники малого та середнього бізнесу вже другий день протестують у центрі Києва. У середу, 16 грудня, на Майдані Незалежності сталися нові сутички між активістами й правоохоронними органами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднені відео та подробиці у соціальних мережах.

Відомо, що у порівнянні з попереднім днем, сутички не відзначилися аналогічним масштабом.

У середу протестувальники привезли на Майдан кілька наметів, листи пінопласту для сидіння, а також генератор. Пізніше правоохоронці вимкнули генератор, а також відібрали усі згадані речі.

Нагадаємо, протестувальники хочуть, аби влада скасувала рішення про посилений карантин з 8 до 24 січня. Вони невдоволені, що введені обмеження завдали надзвичайних збитків та продовжаться після Нового року.

Також представники бізнесу не згодні з ініціативою про обов'язкові касові апарати, для усіх категорій ФОПів. Введення норми нещодавно під тиском суспільства відтермінували до 1 січня 2022 року, фактично на один рік. Утім, підприємці різного калібру все одно невдоволені.

Напередодні вони влаштували одну з найбільш масових і гострих протестних акцій в Україні за останні місяці. Безліч разів спалахували сутички між активістами й поліцією.

"У повідомленні про проведення акції організатори не вказували про встановлення наметів на Майдані Незалежності. Зважаючи на це, правоохоронці демонтували їх. У результаті виникла штовханина, а згодом група нетверезих чоловіків нанесла тілесні ушкодження трьом поліцейським. Їх із розбитими обличчями та забоями тіла госпіталізували", - наголосили у Міністерстві внутрішніх справ.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час протестної акції підприємців у центрі Києва сталася бійка  між учасниками та правоохоронцями. У Міністерстві внутрішніх справ звітували про десятки постраждалих поліцейських. Правоохоронці швидко оточили встановлені намети й не підпускали до них ФОПів. Пізніше стало відомо, що останні вимагали від поліції повернути намети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?