На майно Порошенка наклали арешт
Категорія
Україна
Дата публікації

На майно Порошенка наклали арешт

На майно Порошенка наклали арешт
Джерело:  online.ua

Печерський райсуд Києва ухвалив клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно колишнього президента України Петра Порошенка, якого звинувачують у державній зраді.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

На майно Порошенка в Україні наклали арешт 

Порошенка звинувачують у державній зраді та підтримці терористичних угрупувань з непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей.

За словами адвоката Порошенка Ігора Голованя, суд наклав арешт на все майно колишнього президента.

Він зазначив, що захисники Порошенка двічі заявлялі про відвід, щоб не допустити фальсифікації документів.

Відвід був розглянутий блискавично, нас повідомили про розгляд відводу через 10 хвилин після того, як він був розглянутий. І суддя, як ми бачимо, абсолютно не дивлячись на норми закону, рухається в пришвидшеному режимі до прийняття якогось рішення, - повідомив Головань.

Він також додав, що адвокати колишнього президента звернулись до Київського апеляційного суду щодо порушення територіальної підсудності у цій справі.

Фото - Facebook.com/petroporoshenko

Ми побачили пакунок документів. Про якість цих документів - ми переконані, що це сміття, але все ж таки цього сміття - дві товсті теки. Сторінок 500, а то й більше. І нам, познущавшись над нашим великим адвокатським стажем, суддя "нарізала" цілу годину на те, щоб ми могли ознайомитися з цими документами і заперечити. Це порушує норми Європейської конвенції з прав людини, яка вимагає, щоб людині надавалися достатній час і можливості для формування позиції захисту. Але ми бачимо, чому ОГПУ, ДБР в порушення всіх законів подають сюди, в Печерський суд. Тому що в інших судах їм такого щастя поки що не забезпечать. Тому ми маємо абсолютне беззаконня, - заявив Головань.

За його словами, прокурор Ірина Венедіктова навмисне не ставіть підписів під документами по справі Порошенка.

Ось це клопотання про арешт майна, яке ми зараз якось подивилися за цей короткий час, який нам надали, теж має погодити Генеральний прокурор. Чи підписала Венедіктора це погодження? Звичайно, ні. Цього разу це "щастя" впало на голову її першого заступника Говди. Але жодного документа, куди на цей раз поділася Венедіктова. Я так розумію, що з Венедіктовою знову дуже термінова якась історія сталася, і цю небезпечну місію вона передала першому заступнику. Їхнє завдання - не в тому, щоб притягнути Петра Порошенка до кримінальної відповідальності, бо немає на це підстав. Їхнє завдання - перешкодити його політичній діяльності. Світ все бачить. Ми знаємо, що деякі люди вже постраждали від санкцій США. І відповідальність, якщо й не в Україні, за ці речі невідворотна. І ми постараємося, і цивілізований світ постарається, - заявив Головань.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?