На Медведчука вдягли електронний браслет через арешт
Категорія
Політика
Дата публікації

На Медведчука вдягли електронний браслет через арешт

На Медведчука вдягли електронний браслет через арешт
Джерело:  online.ua

Народного депутата Віктора Медведчука, якого напередодні за рішенням суду відправили під домашній арешт, контролюють за допомогою використаного електронного браслета.

Джерело: УНН

За даними Офісу генерального прокурора, на процедурі вдягання був присутній представник відомства.

“Електронний засіб контролю одягли на підозрюваного у четвер ввечері у приміщенні ГУ Нацполіції міста Києва. Під час процедури був присутній прокурор Офісу Генпрокурора”, - підкреслили в ОГПУ.

Арешт Медведчука

Так званого кума Володимира Путіна відправили під домашній арешт напередодні у четвер, 13 травня. Судове засідання з цього приводу тривало майже весь день до вечора. Відповідне рішення чинне до 9 липня.

Прокуратура вимагала взяти Медведчука під варту з утриманням в СІЗО до 10 липня. Альтернативою мала б стати застава у розмірі 300 мільйонів гривень, що майже дорівнює 10 мільйонам доларів США.

Кримінальні злочини, які йому інкримінуються, відносяться до особливо тяжких. Медведчуку загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

За рішенням суду, Медведчук повинен здати закордонний паспорт та носити електронний засіб контролю. Йому заборонено залишати Київ та Київську область, а також контактувати с підозрюваними та свідками у справі. У разі невиконання вимог суду запобіжний захід Медведчуку можуть посилити.

Сам олігарх оголосив, що добиватиметься перегляду рішення через процедуру апеляції.

Зеленський про Медведчука

Наступного дня після обрання запобіжного заходу куму Путіна президента Володимир Зеленський виступив з низкою гучних заяв щодо олігархату. який існує наразі в Україні.

Державний лідер буквально попередив, що подібна деолігархізація за прикладом Медведчука чекатиме кожного представника злочинної еліти.

"За допомогою законних інструментів Медведчук був позбавлений можливості використовувати медіаактиви та державне майно для того, щоб відверто бити по країні й завдавати руйнівної шкоди державній безпеці. Будуть іще мінуси, поки всі олігархи не стануть просто великими бізнесменами", - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?