На Місяці планують влаштувати перші в історії перегони
Категорія
Технології
Дата публікації

На Місяці планують влаштувати перші в історії перегони

На Місяці планують влаштувати перші в історії перегони
Джерело:  online.ua

В жовтні 2021 року на поверхні Місяця планують організувати перші в історії перегони роверів. Варто звернути увагу на те, що наразі йдеться не про заїзд із реальними пілотами. Замість цього в рамках проєкту Moon Mark мають намір влаштувати гонки за участю двох радіокерованих роверів. Організатори проєкту хочуть відпрвити на супутник Землі пару мініатюрних роверів масою 2,5 кілограма кожен. Ровери розроблять із залученням школярів і за підтримки дизайнера McLaren P1 Френка Стівенсона. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання NewAtlas.

Як стверджують фахівці, понад 3 кілограми важитиме "механізм розгортання" болідів. Їх доставлять на місячну поверхню за допомогою модуля Nova-C виробництва Intuitive Machines на ракета-носії SpaceX Falcon 9. Заїзд транслюватимуть в режимі онлайн. Цілком ймовірно, можуть виникнути питання щодо того, наскільки сильні затримки будуть супроводжувати процес віддаленого управління роверами, що знаходяться на поверхні Місяця. На переконання технічного директора Тодда Уоллаха, це не стане проблемою.

"Ми не очікуємо, що істотна затримка зв'язку вплине на перегони або керованість автомобілів. Завдяки нашому партнерству з Intuitive Machines у нас будуть візуальні ефекти, телеметрія та управління в режимі онлайн", – наголосив він.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно вчені дізналися, що поверхня Місяця може ховати під собою велику кількість дорогоцінних металів. Міжнародна команда астрономів розповідає, що поки не знайдено ніяких дорогоцінностей безпосередньо, однак зафіксовані непрямі свідчення щодо таких ресурсів. Як стверджує керівник дослідження Джеймс Бренан, у вулканічній породі Місяця було знайдено сірку, яка може бути пов’язана з сульфідом заліза.

"Дослідження джерел корисних копалин на Землі показує, що сульфід заліза є гарним місцем для зберігання цінних металів на кшталт платини та паладію", — розповів вчений.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайська безпілотна місія  виявила на Місяці невідому речовину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?