На Одещині хабарник-голова РДА вніс мільйон гривень застави та повернувся на роботу
Категорія
Події
Дата публікації

На Одещині хабарник-голова РДА вніс мільйон гривень застави та повернувся на роботу

На Одещині хабарник-голова РДА вніс мільйон гривень застави та повернувся на роботу

На Одещині прокуратура оскаржила рішення суду про обрання запобіжного заходу голові Кілійської РДА, підозрюваного у хабарництві, якого було відпущено з-під варти під заставу 1 млн грн і який відразу повернувся на роботу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прокуратуру Одеської області.

"У четвер, 18 травня, прокуратура Одеської області оскаржила в апеляційному порядку рішення Приморського районного суду про обрання запобіжного заходу голові Кілійської райдержадміністрації", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави в 1 млн грн, яку наразі внесено. Поряд із цим прокуратура у своєму клопотанні наполягала на встановленні суми у 5 млн грн.

Читайте також: На Київщині СБУ викрила двох поліцейських-хабарників: з'явилися фото

"На теперішній час існує ризик використання посадовцем наданої влади для перешкоджання кримінальному провадженню та здійсненню незаконного впливу на свідків - працівників  держоргану", - повідомили в прокуратурі.

Наразі прокуратура звернулася з клопотанням про відсторонення вказаної посадової особи.

Нагадаємо, керівника Кілійської райдержадміністрації та головного спеціаліста викрили на хабарництві12 травня. Спеціаліст вимагала понад 2 тисячі доларів від особи за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 га. Працівник державного органу повідомила, що всі дії та суму вона узгодила з керівником райдержадміністрації.

Під час передачі другого траншу у 1300 доларів правоохоронці затримали спеціаліста – «посередника». У голови райдержадміністрації в кабінеті знайшли 500 доларів раніше обумовленої суми.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Дніпропетровській області на хабарі спіймали голову Нікопольської райдержадміністрації та сільського голову Першотравневого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?