На Одещині відкрили прохід суден з агропродукцією після звільнення Зміїного
Категорія
Україна
Дата публікації

На Одещині відкрили прохід суден з агропродукцією після звільнення Зміїного

На Одещині відкрили прохід суден з агропродукцією після звільнення Зміїного
Джерело:  online.ua

На Одещині відкрили прохід суден через гирло Бистре після звільнення острова Зміїний від російських військ.

Джерело: Міністерство інфраструктури України

Звільнення Зміїного дозволило часткове суднопластво

Враховуючи звільнення від російських військ острова Зміїний та скупчення великої кількості суден в очікуванні проходження каналом Суліна, можливо використання каналу гирла Бистре суднового ходу р.Дунай-Чорне море для заходу/виходу суден, що перевозять агропродукцію.

Нагадаємо, що через російську блокаду у Чорному морі в українських портах заблоковані понад 22 млн тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Нагадаємо, що на початку липня ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів був доставлений прапор України.

Сили спеціальних операцій Збройних сил України у ніч на 7 липня висадилися на острів, виконали завдання з огляду місцевості, фіксації та збору даних про ворожу техніку, озброєння та матеріально-технічні засоби, завезені противником на Зміїний.

Потім військові встановили пропори України в різних частинах острова.

Фото — facebook.com

Російські війська завдали ракетного удару по острову після того, як група покинула його.

Forbes повідомляє, що росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже 1 млрд дол.

Найбільшою втратою загарбницької армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер "Москва" вартістю 750 млн доларів, що брав участь у захопленні Зміїного. Судно стало "героєм" поштової марки, а 13 квітня було уражене ракетами та вже через день затонуло.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?