На Одеській митниці знайшли гелікоптер Мі-2 — його зберігали 15 років
Категорія
Україна
Дата публікації

На Одеській митниці знайшли гелікоптер Мі-2 — його зберігали 15 років

На Одеській митниці знайшли гелікоптер Мі-2 — його зберігали 15 років
Джерело:  online.ua

На Одеській митниці у контейнері знайшли багатоцільовий гелікоптер Мі-2. Він перебував там з 2007 року. Прокуратура передасть його у розпорядження ЗСУ.

Джерело: ДБР та Офіс прокурора

На Одеській митниці з 2007 року зберігали гелікоптер

Державне бюро розслідувань проводить «ревізію» прихованих від розмитнення 133 контейнерів на Одеській митниці.

Там зазначили, що під час огляду чергового контейнера працівники ДБР виявили багатоцільовий гелікоптер Мі-2. Він вже вісім місяців війни міг би виконувати бойові завдання на фронті, але митниця не поспішала із його оформленням.

Слідчі дії тривають. Встановлюються власники техніки та обставини переміщення гвинтокрила.Також буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії росії проти України не вжили жодних кроків для своєчасного розмитнення гелікоптера.

Наразі вертоліт вилучено й вирішується питання про передачу його на потреби ЗСУ.

Одеська обласна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської митниці, під час розпорядження залежалими вантажами.

Наразі в зоні діяльності Одеської митниці перебуває 138 контейнерів із різною групою товарів, які перебувають під митним контролем понад 180 днів та згідно з діючим законодавством повинні були взяті митницею на баланс для подальшого звернення вказаного майна у дохід держави. Проте жодних заходів з цього питання митницею не вживалося.

У прокуратурі додають, що під час обшуків виявили консервовані продукти, алкоголь, швейні машини, автомобілі, спортінвентар, взуття тощо.

Тепер це майно буде передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?