Вибухи повторно пролунали на Дніпропетровщині та у Запоріжжі
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибухи повторно пролунали на Дніпропетровщині та у Запоріжжі

Вибухи повторно пролунали на Дніпропетровщині та у Запоріжжі
Джерело:  online.ua

У Запоріжжі та на Дніпропетровщині під час ранкової масованої ракетної атаки російської армії пролунали повторні вибухи. У Києві внаслідок влучань ворожих ракет є постраждалі. 

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про наслідки масованої ракетної атаки окупантів по Україні 

Мер Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив про повторні вибухи у місті.

Тим часом місцеві Telegram-канали пишуть, що після вибухів у деяких районах зникло світло.

Зранку кремлівські загарбники вразили об'єкти критичної енергетичної інфраструктури у Запоріжжі та знеструмили частину міста.

Із посиланням на слова очевидців стало відомо про нові вибухи в регіоні. Під атакою опинилися Павлоград і Дніпро.

У Павлограді чутно звуки вибухів, повідомляють місцеві жителі. У Дніпрі знову чутно звуки вибухів, - повідомляють журналісти видання "Суспільне".

У місті було призупинено рух тролейбуса №6 до Придніпровського масиву та через Південний міст. Окрім того, тимчасово зупинили рух маршруток №18 та №134.

Українські сили ППО під час ранкового масованого ракетного удару збили більшість ракет, запущених російськими військовими, - повідомили представники Повітряного командування "Схід".

Нагадаємо, під час ракетного удару заборонено викладати фото та відео роботи нашої ППО! Більшість ворожих ракет збито, але небезпека повторних ударів продовжується. Зберігаємо спокій та довіряємо професіоналам, проте заходи безпеки не ігноруємо! - зазначили у ПК "Схід".

Сьогодні росіяни о 7:00 здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України.

Окупанти застосували літаки-ракетоносці стратегічної авіації Ту-95 та Ту-160. Було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область).

44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних Сил у зонах відповідальності повітряного командування "Центр" - 18, повітряного командування "Південь" - 12, повітряне командування "Схід" - 9, повітряного командування "Захід" - 5", - повідомили представники Командування Повітряних сил ЗСУ.

Керівник Нацполіції Київщини Андрій Небітов зазначив, що в результаті ранкових ворожих ракетних атак по Київщині пошкоджено будинки, є постраждалі.

Він розповів, що в одному із районів Київської області силами протиповітряної оборони вже збиті ворожі ракети.

Водночас у результаті обстрілів та попадань окупантів маємо пошкоджені будівлі. Є постраждалі, - наголосив Небітов.

На місці працюють рятувальники та поліція.

Голова поліції Київської області також застерігає, що загроза ракетних ударів залишається.

У Хмельницькій області уламки збитої російської ракети пошкодили цивільний об'єкт. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Російські військові вперше з початку війни завдали ракетного удару по Чернівецькій області.

За інформацією голови ОВА, в регіоні в результаті ракетного обстрілу зафіксовано пошкодження критичної інфраструктури.

Зусиллями протиповітряної оборони України у Львівській області збили кілька ракет, запущених Росією під час масованого обстрілу українських міст.

Керівництво регіону оголосило про успішну роботу сил ППО та пообіцяло невдовзі розповісти подробиці згодом. Водночас мешканців Львівської області закликали перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

Між тим заступник керівника ОП Кирило Тимошенко попередив українців про аварійні відключення світла у більшості регіонів України через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури у багатьох областях.

Через масовані обстріли критичної інфраструктури вводяться екстрені відключення електроенергії, - зазначив Тимошенко.

Він заявив, що частину російських ракет збили сили ППО, проте деякі з них влучили у ціль та пошкодили енергетичну інфраструктуру України.

Водночас енергетики додають, що вже працюють над ліквідацією наслідків обстрілів російських окупантів. Українців просять обмежте використання енергоємних приладів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?