На Офіс Зеленського подали заяву через скандал навколо Татарова
Категорія
Політика
Дата публікації

На Офіс Зеленського подали заяву через скандал навколо Татарова

На Офіс Зеленського подали заяву через скандал навколо Татарова
Джерело:  online.ua

12 лютого офіційно стало відомо, що народний обранець від партії "Голос" Ярослав Юрчишин подав заяву до Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора про порушення Офісу президента, який приховує, що заступник керівника ОПУ Олег Татаров перебуває на посаді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис наредпа у  Facebook.

"Офіс Зеленського має відповісти за переховування одіозного Татарова, якого звинувачують у причетності до будівельних афер. Сьогодні я скерував до Офісу генпрокурора і ДБР заяву про кримінальне правопорушення, скоєне Офісом Президента, який приховує перебування на посаді заступника керівника ОПУ Олега Татарова. У заяві прошу правоохоронців якнайшвидше відкрити кримінальне провадження щодо керівника апарату Офісу Президента України Олексія Дніпрова за перешкоджання діяльності народного депутата України", - наголосив  Ярослав Юрчишин.

За словами політика, раніше ОПУ не захотів відповідати на питання, чи продовжує Татаров там працювати. За словами нардепа, керівник апарату ОПУ тоді вирішив (або хтось йому підказав), що все завершиться на його беззмістовних відписках. Але тепер прийдеться відповідати за свої дії перед законом.

"Якщо (тобто оскільки) Татаров залишається заступником керівника офісу і відповідає за реформу правоохоронних органів, у нього залишається можливість впливати на слідство проти нього. Тому не дивно, що прокуратура та інші структури роблять все можливе щоб розвалити слідство. Це не припустимо. І ми будемо з цим боротися", - зазначив Юрчишин.

Як уже згадувалося раніше, 1 грудня стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. Цього ж місяця Татаров офіційно повідомив, що продовжує працювати на посаді попри написану заяву про відсторонення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОГП скаржаться, що Національне антикорупційне бюро відмовляється віддавати їм матеріали справи Олега Татарова та Максима Микитася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?