Офіс генпрокурора поскаржився на НАБУ після скандалу навколо ОП
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс генпрокурора поскаржився на НАБУ після скандалу навколо ОП

Офіс генпрокурора поскаржився на НАБУ після скандалу навколо ОП
Джерело:  online.ua

8 лютого в Офісі генпрокурора почали скаржитися на те, що Національне антикорупційне бюро відмовляється віддавати їм матеріали справи члена команди Володимира Зеленського Олега Татарова та Максима Микитася. Через це прокурор, мовляв, не може надати оцінку доказам. У Венедіктової кажуть, що прокурор у справі позбавлений можливості підготуватися до розгляду клопотань щодо запобіжного заходу, продовження строків розслідування тощо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Офіс генпрокурора.

"Керівництво Національного антикорупційного бюро помилково вважає, що після перекваліфікації у вказаному кримінальному провадженні дій колишнього народного депутата України досудове розслідування у ньому повинно здійснюватися детективами НАБУ", – йдеться в заяві ОГП.

За словами членів команди Ірини Венедіктової, статті про хабарництво та надання завідомо неправдивих даних які розслідуються у вказаному кримінальному провадженні, є наслідком вчинення одних і тих самих дій. Вони виявленні під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, підслідність якого вже визначена за СБУ.

В ОГП звернули увагу на те, що підслідність у цьому кримінальному провадженні визначена на виконання рішення Печерського районного суду.

"Матеріали кримінального провадження слід скерувати до органу розслідування або прокурора, зокрема для вирішення суперечки про підслідність", - зазначається в офіційній заяві.

Як уже згадувалося раніше, 1 грудня стало відомо, що команда НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Справа стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП. Напередодні сам Татаров почав стверджувати, що директор НАБУ Артем Ситник "не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави й має піти".

14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Віталій Шабунін пояснив, чиї інтереси захищає Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?