На окупованій території ліквідували організатора катівень на Херсонщині — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

На окупованій території ліквідували організатора катівень на Херсонщині — ГУР

На окупованій території ліквідували організатора катівень на Херсонщині — ГУР
Джерело:  online.ua

На тимчасово окупованій території ліквідували Сергія Москаленка, який відповідальний за організацію катівень на Херсонщині.

Джерело: ГУР

ГУР підтвердило ліквідацію колаборанта

У ГУР повідомили, що зрадник був мешканцем Нової Каховки та власником місцевої охоронної фірми.

Під час окупації пішов на співпрацю з росіянами та отримав посаду так званого начальника СІЗО, де над полоненими українцями вчиняли нелюдські тортури, - повідомили у розвідці.

У ГУР нагадали, що справедлива відплата настане за кожен воєнний злочин.

Машина Москаленка (фото - скриншот)

Ліквідація зрадника Москаленка

Ввечері 17 березня на окупованій території Херсонської області біля будівлі Ювілейної сільської ради вибухнула машина з Москаленком та його родиною.

19 березня його смерть підтвердив слідчий комітет РФ, який відкрив кримінальну справу "за фактом вбивства командира" так званого "взводу новокаховського відділення внутрішніх справ".

Також справу відкрили за нібито зазіхання на вбивство його доньки і дружини, яка була "начальницею штабу" цього ж відділення.

Москаленко загинув на місці, жінки отримали поранення.

До вторгнення РФ Москаленко володів охоронною фірмою "Ягуар". У березні 2022 року погодився на співпрацю з окупантами і став "начальником ізолятора тимчасового утримування" у Новій Каховці, яка перебуває в окупації з 24 лютого.

СБУ повідомила йому про підозру 29 вересня. Москаленку загрожувало від 12 до 15 років ув'язнення.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомляє, що окрім очолення "відділенні поліції", Москаленко "складав для збройних сил РФ списки, до яких входили українські активісти, поліцейські, ветерани АТО".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?