На організацію “Кримської платформи” Україна витратила більше 6,8 мільйонів гривень
Категорія
Україна
Дата публікації

На організацію “Кримської платформи” Україна витратила більше 6,8 мільйонів гривень

На організацію “Кримської платформи” Україна витратила більше 6,8 мільйонів гривень
Джерело:  online.ua

Установчий саміт “Кримської платформи” обійдеться платникам податків в кругленьку суму. Так, за виступ на відкритті “Кримської платформи” співачка кримськотатарського походження Джамала отримає понад 337 тис. грн, а художнє облаштування саміту обійшлося майже в 6,8 млн гривень.

Джерело: Facebook Вікторії Сюмар.

Народний депутат України з фракції “Європейська солідарність” Вікторія Сюмар оприлюднила на своїй сторінці в Facebook кошторис на організацію та проведення саміту, що відбудеться 23 серпня у концертно-виставковому центрі "Парковий".

Кошторис (фото - Facebook Вікторії Сюмар)

Так, на організацію та проведення заходу з держбюджету витратили майже 6,8 мільйона гривень.

Замовником виступило державне підприємство "Державна театрально-видовищна агенція", а виконавцем робіт – ФОП Малахов Ігор Михайлович, який є платником єдиного податку.

Як стало відомо, розробка сценарію заходу обійшлася в 25 тисяч гривень, розробка візуалізації – 40 тисяч, розробка проєкту декорування – майже 312,6 тисяч гривень, створення інтерактивних цифрових фотозон – 615 тисяч гривень, створення графічних зображень на стіни – 40 тисяч, інтерактивний портал "Листи в Крим" – майже 454 тисячі гривень, галерея "Зоряний пил" – 386 тисяч, мультимедійна галерея "Символи Криму" – майже 951 тисячу гривень, на організацію VR-зони пішло 54 тисячі гривень, а на мультимедійний куб "Наше серце з Кримом" – майже 850 тисяч гривень.

Крім того, на ролик-відкриття заходу витратили майже 290 тисяч гривень,музичний анімаційний кліп "Крим" - 450 тисяч, ролик на панель до мілітаризації – 256 тисяч, на ролики, присвячені культурній спадщині – 350 тисяч, на 30 роликів "Крим-минуле" – 896,5 тисяч гривень, на 10 роликів "Крим-сьогодення" – 237 тисяч, 20 роликів "Крим-майбутнє" – 412 тисяч, 8 роликів "Діти Криму" – 176,6 тисяч.

Загальна сума витрат склала 6 796 377 гривень.

"Це кошторис одного вечора в Парковому. Закупки через одного ФОПа, відповідно до закону про скасування тендерів на всьому, що типу приурочене до національного свята Дня Незалежності. Справжній дерибан - простий і нахабний до краю", - висловила свою думку Сюмар.

Виступ Джамали

На платформі ProZorro було проведено безконкурентний конкурс. На сторінці конкурсу “Послуги із виступу співачки Джамали під час проведення Установчого Саміту Кримської платформи” зазначається, що він відбувся 16 серпня та проходив за скороченою переговорною процедурою. Замовником була ДП “Державна театрально-видовищна агенція”. Очікувана вартість даної послуги становила 337 400 грн.

Скріншот ProZorro

Переможцем стала фізична особа-підприємець Джамаладінова Сусана Алімівна (Jamala), як й було передбачено умовами.

Читайте також:

  • Глава МЗС озвучив повний список учасників Кримської платформи.

  • МЗС розкритикувало нову провокацію РФ напередодні Кримської платформи.

  • Україна відреагувала на рішення Байдена щодо Кримської платформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?