На озброєння ЗСУ надійшла найбільша партія модернізованих танків
Категорія
Україна
Дата публікації

На озброєння ЗСУ надійшла найбільша партія модернізованих танків

На озброєння ЗСУ надійшла найбільша партія модернізованих танків
Джерело:  online.ua

Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", завершило капітальний ремонт і модернізацію близько півтора десятка пожежних танків ГПМ-54. Всі вони вже знаходяться на озброєнні ЗСУ. Це найбільша партія відновлених і модернізованих пожежних танків, яку замовили і отримали українські військові за період незалежності України. Фото і характеристики танків розкрила пресслужба Укроборонпрому, передає ONLINE.UA.

"На модернізованих пожежних танках ми встановили нове гідравлічне обладнання європейського виробництва, яке забезпечує управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини; встановлено нове бульдозерне обладнання марки ТБС-86 з грейдерним становищем; доопрацьована можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці і в русі ", - розкрив деталі модернізації заступник директора з виробництва ЛБТЗ Богдан Шандра.

Директор підприємства в свою чергу уточнив, що менше ніж за рік було доопрацьовано технологічну і конструкторську документацію для проведення капітального ремонту і модернізації пожежних машин та запущений процес виробництва. А за останні півтора року підприємством відновлено понад два десятки пожежних танків.

Нагадаємо, гусенична пожежна машина ГПМ-54 - це основний пожежний танк, який є на озброєнні Збройних Сил України. Ця машина створена на базі танка Т-55 - вона містить цистерну для води ємністю 9 м3, а також бак для піни ємністю 1,1 м3 і може гасити пожежу водою з відстані 60 метрів. Пожежний танк також може розчищати проходи для іншої пожежної техніки, а броньований корпус і фильтровентялиційна установка забезпечують безпеку екіпажу.

"Львівський бронетанковий завод" є єдиним підприємством, яке виробляє, модернізує і здійснює капітальний ремонт пожежних танків. В даний час фахівці заводу виготовляють гусеничну броньовану пожежну машину ГПМ-72 на базі танка Т-72, яка вже успішно пройшла випробування і наказом Міністерства оборони України в 2018 році допущена до експлуатації в Збройних Силах України на особливий період.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що крилаті ракети "Нептун" надходять на озброєння ЗСУ. Відпо указ уже підписав глава Міноборони України Андрій Таран. Це стало можливим після фінальних випробувань вітчизняного ракетного комплексу, на яких він продемонстрував, що здатний потужно вражати наземні і морські цілі на відстані до 300 км.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?