На переговорах щодо Донбасу Україна висунула кілька умов
Категорія
Політика
Дата публікації

На переговорах щодо Донбасу Україна висунула кілька умов

На переговорах щодо Донбасу Україна висунула кілька умов

На переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі, які відбулися в Мінську, Україна висунула ряд умов, зокрема, повернення Дебальцевого під контроль України, а також ряд інших вимог.
Про це повідомила Дарка Оліфер, спікер Леоніда Кучми, представника України на цих переговорах, передає ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
«Під час роботи підгрупи з безпеки України в черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 року, відповідно до якої Дебальцеве має перебувати під контролем України. Подальша імплементація Рамкового рішення про розведення сил і засобів може статися після демілітаризації Дебальцевого», - підкреслила вона.
Крім того, Оліфер додала, що на переговорах йшлося про розведення сил в районі Станиці Луганської: «за умови дотримання режиму тиші з боку ОРЛО (окупованих районів Луганської області)» воно може початися з 26 листопада 2016 року.
Читайте також: Бо йовики ДНР знайшли новий спосіб "порадувати" мирних жителів: опубліковано фото
Також на переговорах було прийнято рішення про те, щоб «на наступній зустрічі в Мінську заслухати Віктора Медведчука і представників ОРДЛО про хід звільнення незаконно утримуваних осіб».
Ще однією темою переговорів стало «обговорення модальностей виборів в ОРДЛО (окупованих районах Донецької і Луганської областей)».
При цьому Україна поставила ряд принципових питань на засіданні групи з економічних питань.
«Критичним є подальше блокування домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму оплати за воду. Такий механізм необхідний для подальших безперебійних поставок води жителям всієї Луганської області», - підкреслила Оліфер.
Читайте також: Тука підірвав мережу серйозною загрозою бойовикам ЛНР
За її словами, «незважаючи на досягнуті угоди і створення відповідного механізму, ОРЛО протягом двох місяців не присилає свого представника для підписання відповідних документів щодо забезпечення поставок води».
У свою чергу, «строго дотримуючись узятих на себе зобов'язань, сьогодні вранці Україна була повністю готова до запуску роботи КПВВ (контрольного пункту в'їзду-виїзду) в Золотому, проте представники ОРЛО продовжують блокувати його роботу».
Оліфер наголосила, що «під час засідання Тристоронньої контактної групи досягнуто попередньої домовленості про відкриття цього пункту пропуску до 10 грудня українська сторона готова до роботи цього КПВВ ще з березня 2016 року».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що на окуповані території Донбасу для виконання поліцейських функцій відправляється велике число кадировців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?