На підході ще й третя. Путін вирішив випустити другу вакцину від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

На підході ще й третя. Путін вирішив випустити другу вакцину від коронавіруса

На підході ще й третя. Путін вирішив випустити другу вакцину від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін прийняв чергове гучне рішення, яким обурив насамперед росіян. 14 жовтня він офіційно заявив, що в Росії зареєстрована друга вакцина від коронавіруса. Більш того, Путін запевнив, що на підході вже й третя вакцина. Важливо відзначити, що як і перша російська вакцина "Супутник V", друга під назвою "ЕпіВакКорона" ще не пройшла клінічні випробування і не довела свою ефективність та безпеку. Але Путін вже вважає появу даних препаратів перемогою Росії над коронавірусом, незважаючи на те, що за останню добу в Росії підтверджено понад 14 тисяч нових заражень COVID-19, що є абсолютним антирекордом з початку пандемії. Росіяни обурені тим, що поки Путін намагається перевершити весь світ у виробництві вакцини проти коронавіруса, люди вмирають від інфекції. Тільки напередодні 239 осіб померли з COVID-19, що також є максимумом за весь час пандемії. Що відомо про другу російську вакцину від коронавіруса, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Хочу почати з приємної інформації про те, що новосибірський центр "Вектор" зареєстрував сьогодні другу російську вакцину проти коронавіруса -" ЕпіВакКорона". Наскільки я знаю, у нас на підході ще третя вакцина - центру імені Чумакова Російської академії наук", - повідомив Путін на засіданні з членами російського уряду.

Віце-прем'єрка РФ Тетяна Голікова підтвердила слова Путіна. Чиновниця розповіла, що вже найближчим часом друга російська вакцина почне клінічні випробування на 40 тисячах доровольцах, серед яких 150 осіб будуть у віці 60+ років. Правда ще до їх початку хочуть випустити 60 тисяч доз цієї вакцини, яка, за твердженням путінської команди особлива "відсутністю реактогенності і досить високим рівнем безпеки".

"Нова вакцина створена на основі однієї з перспективних синтетичних платформ. Вона є пептидною вакциною, складається зі штучно синтезованих коротких фрагментів вірусних білків-пептидів, через які імунна система навчається і надалі розпізнає і нейтралізує вірус", - розповіла Голікова.

Росіяни обурені черговим "досягненням" Путіна, який переможно заявляє про прорив в боротьбі з коронавірусом, хоча тим часом в Росії критична ситуація із захворюваністю.

"А чим перша не підійшла? Або однієї на всіх не вистачило ?; Ми ще першу не спробували ...; Хто не здохне від першої - вколють другу; З бункера надійшла чергова переможна мова ... Шкода тільки, що поки захворюваність б'є всі рекорди; А з першою там що? ", - коментують росіяни нове рішення Путіна.

Як відомо, 15 серпня МОЗ Росії повідомив про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Російську вакцину розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що вона не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечною для здоров'я людей.

Важливо нагадати, обмежені дані про хід клінічних випробувань і дотриманні їх вимог ще не дозволяють впевнено сказати, чи буде російська вакцина ефективною і безпечною і чи має вона шанси на масове використання. Експерти відзначали, що Російська Федерація досі не провела третьої фази клінічних випробувань, яка б дозволила накопичити достатню наукову основу для практичного використання вакцини на людях і довести, що препарат не викликає нетипових важких побічних ефектів.

Через це не тільки ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безуспішно радили Міністерству охорони здоров'я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій - обмежені дані щодо ефективності кандидата і той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли набагато далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, однак які очікують на повноцінне завершення випробувань і прекваліфікацію ВООЗ. Але команда Путіна і сам президент Росії запевняють, що російська вакцина від коронавіруса асболютно безпечна для людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна назвали умови можливої поставки російської вакцини від коронавіруса в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?