На початку вторгнення Росія втратила свої найкращі літаки — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

На початку вторгнення Росія втратила свої найкращі літаки — Ігнат

На початку вторгнення Росія втратила свої найкращі літаки — Ігнат
Джерело:  online.ua

Найбільших втрат авіація РФ зазнала на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Тоді росіяни повірили пропаганді щодо "легкої прогулянки" в нашій країні.

Джерело: речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Які бойові літаки росіян знищили Повітряні Сили у перші дні вторгнення

Росія мала значну перевагу в повітрі на початку повномасштабного вторгнення, проте саме тоді українські військові знищили багато найкращих літаків та гелікоптерів, які мав ворог.

Юрій Ігнат відзначив, що російські пілоти надто сильно вірили у власну пропаганду, тому їм здавалося, що перемогти українську авіацію буде просто.

Російські літаки, які були збиті в перші тижні війни, це були одні з кращих літаків. Це Су-34, Су-30, Су-35, а вертольотів скільки… Тут доволі-таки потужні цифри. Російська авіація понесла втрати саме спочатку, коли вони недооцінили нашу авіацію, коли повірили власній пропаганді, що тут вже все знищено, що прогулянка в небі буде простою для них, — сказав речник.

Яке було співвідношення між українською та російської авіацією

Таке протистояння російській авіації – це як ви з пістолетом сидите в окопі, а за 200 м від вас п’ять людей з автоматами. Теоретично у вас є зброя, теоретично вона стріляє. Отака от перевага. Але наші хлопці робили неможливе, – сказав Ігнат.

За його словами, якщо брати все авіаційне угруповання, то співвідношення між українською та російської авіацією було 1 до 6, не враховуючи модернізацію літаків.

Така перевага була росіян. А якщо ви додасте ще технології, які вкладені в російські літаки, тобто модернізація Су-27 у Су-30, потім вже літак Су-34 з'явився, Су-35... То тут можна приблизно 1 до 10 рахувати, якщо брати ще технічні можливості, — зазначив речник.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?