На пост голови уряду вже з’явився перший претендент
Категорія
Політика
Дата публікації

На пост голови уряду вже з’явився перший претендент

На пост голови уряду вже з’явився перший претендент

Раптова відставка прем’єр-міністра Володимира Гройсмана спричинила не тільки бурхливе обговорення в політичному середовищі, але й появу перших бажаючих зайняти його крісло. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Українську правду», виконуючим обов’язки голови уряду може бути призначена віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як заявила сама чиновниця, вона готова замінити Гройсмана на посаді очільника уряду, якщо з’явиться указ президента та буде проголосована відставка Кабінету міністрів. Водночас, Климпуш-Цинцадзе не підтвердила, що їй поступила така пропозиція від Володимира Зеленського.

На питання журналіста, чи погодиться вона на посаду в новому уряді на діючій позиції або і іншому статусі, наприклад, міністра оборони, віце-прем’єр відповіла, що «нехай спочатку запропонують».

Нагадаємо, що діючий голова уряду Володимир Гройсман вчора заявив про свою відставку та повідомив про її причини. За словами прем’єр-міністра, він змушений відмовитися від керівництва урядом, щоб не заважати новому президенту взяти на себе всю відповідальність за стан справ у країні.

Володимир Гройсман очолював Кабінет міністрів майже три роки – з квітня 2016 року. Свого часу він замінив Арсенія Яценюка, який став першим головою уряду після втечі Віктора Януковича та Миколи Азарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?